2024-12-11 36 瀏覽
朋友約食飯,book 左喺呢間位於尖沙咀一間酒店一樓嘅日本餐廳,性價比超高,食物高質有水準,難怪都幾滿座。🌟蟹籽青瓜沙律🌟非常開胃嘅菜式,青瓜新鮮脆口,加埋滿瀉嘅蟹籽,口感清脆,逐粒都係口入邊爆開嘅感覺,嗰種口感同埋鮮味,正👍🌟深海池魚🌟厚切嘅刺身,肉質肥美,甘香嘅魚油細膩,入口質感爽脆,非常清香鮮甜。🌟蟹肉味噌帶子炒飯🌟非常足料,切粒嘅新鮮帶子份量都算多,加上每一啖飯都食到絲絲嘅蟹肉,飯炒得乾身又有陣陣嘅蛋香味,味噌嘅味道,配埋兩款海鮮製作嘅炒飯,夠晒香濃滋味,每一啖都非常回味🤤🤤🌟香味燒牛肉🌟兩個人食,諗住細細份嗌個迷你版鐵板燒,迷你鐵板上鋪滿晒牛肉,香噴噴熱辣辣,牛肉充滿肉味,仲有好香嘅洋蔥味,好食👍👍🌟串燒大蔥雞肉、雞翼、鮮冬菇🌟點左日本串必吃嘅雞肉,雞翼。非常有日式嘅風味,食得出原汁原味嘅料理,而我鐘意燒鮮冬菇那份簡單而清新的美味👍👍臨走嘅時候先見到有時日推介,wow 眼前一亮🤩🤩🤩下次再嚟試多幾款🤤🤤🤤

🌟蟹籽青瓜沙律🌟

🌟深海池魚🌟

🌟蟹肉味噌帶子炒飯🌟

🌟香味燒牛肉🌟

🌟串燒大蔥雞肉、雞翼、鮮冬菇🌟