2019-03-30 109 瀏覽
火水爐花膠館🉐邊爐night~~-依間野正呀🙌🏻♥️推薦!!首先依到既裝修主打懷舊風,餐廳既佈置係掛滿唔同既懷舊字句既霓紅燈同埋酒樽,杯杯碟碟都係用中國陶瓷花,坐既係木圓枱,彷彿令你置身於八十年代一樣,係gimmick之一吧😆-之後講返食物,依到有幾個套餐,最後我同朋左選擇左$298任食套餐:濃厚花膠雞鍋配頂級牛小排海鮮火鍋(大部分火鍋配料任食😎)餐前小食有炸魚蛋同炸燒賣,炸魚蛋好香口😍-花膠雞鍋真係幾impressive!!!!完全無hea你。二三大塊花膠,再加半隻雞,雞件超大件又肥美,肉質滑絕不鞋口,再吸埋湯既鮮味,好好食啊,好有家的味道😭再慢慢飲啲湯,真係好鮮甜👍🏻唔係味精味,飲落就知真材實料,依個鍋令到好期待今晚既邊爐夜🖖🏻-套餐仲附送海鮮拼盤都幾齊料架,有海蝦、蠔、蜆同鯇魚腩,仲有蝦滑添🥰蝦滑爽口彈牙,海鮮新鮮度不俗,打邊爐最開心係有少少海鮮過下口癮😆套餐重點仲有頂級牛小排任食睇下牛小排個紋理幾靚,食落肉脂分佈平均 encore !! 😁-依到既火鍋配料都好多選擇,仲好高質!我好鐘意食既有陳皮魚蛋、栗米貢丸、墨汁墨魚丸同牛丸,依到既丸類唔係周圍有,栗米貢丸甜甜地超夾墨汁墨魚丸真
火水爐花膠館🉐邊爐night~~
依間野正呀🙌🏻♥️推薦!!

餐前小食有炸魚蛋同炸燒賣,炸魚蛋好香口😍
花膠雞鍋真係幾impressive!!!!

套餐仲附送海鮮拼盤

依到既火鍋配料都好多選擇,仲好高質!
墨汁墨魚丸真係有墨魚粒,牛丸都比平時食開既牛味濃啲同彈牙啲,絕對唔係普通貨色!

🤩雲吞、水餃、魚皮餃都好足料,皮薄餡靚!
炸物必點係炸魚皮同老油條,即時炸起夠新鮮👍🏻

食完飽飽後仲要有甜品😍😍😍
係仙草紅豆雜果冰,開胃野😂😂打完邊爐食返涼浸浸,爽☺️
真心推薦依到比大家,性價比高,同朋友家人聚餐好適合,我自己都會再黎🙌🏻
2019-03-17