2023-12-05 117 瀏覽
前排終於忙完一個大Project🥹,就打算去食好西Chill下🤤,難得平日放假😈,咁緊係要係我既SAVED LISTS到搵餐廳試試❤️,今次我去左一間位置尖沙咀既京都鐵板居酒屋食Lunch😝餐廳裝潢充滿傳統日本風格🇯🇵,空間感十足,舒適寧靜環境令我有種置身於日本的氛圍😳,餐廳內設有戶外位置及吧枱位(刺身/鐵板座位),今次我就叫左午市定食😎- 季節沙律🥗 (跟餐)新鮮沙律🥗、車里茄🍅配上胡麻醬,味道清新開胃😆- 特色茶碗蒸🥚 (跟餐)茶碗蒸雞蛋嫩滑🥚,入面有冬菇🍄、鮮蝦🦐提鮮,令整個茶碗蒸味道更為昇華☺️- 角切魚生丼飯🍚 $138魚生份量十足,色彩豐富🌈,內有三文魚、吞拿魚🐟、玉子🍳、青瓜🥒等配料,三文魚、吞拿魚肥美鮮嫩❤️,入口即溶,加上表面有蟹籽點綴,口感很有層次👍🏻,珍珠糙米很有嚼口🍚,帶來了獨特的風味🥰- 魚生片丼飯🍚 $158三文魚、吞拿魚、鯛魚、魷魚🦑、秋刀魚🐠、玉子🥚等配料鋪滿整個丼飯表面,賣相吸引,魷魚爽口彈牙🐙,沒有腥味,秋刀魚肉質緊實🐟、鯛魚質地結實爽,一次過可以食到不同口味魚生真係好滿足😍- 麵豉湯🥣 (跟餐)麵豉湯鹹鮮味十足,內有海帶增加口感😗- 黑芝麻雪糕🍧 (跟餐

- 季節沙律🥗 (跟餐)
新鮮沙律🥗、車里茄🍅配上胡麻醬,味道清新開胃😆

- 特色茶碗蒸🥚 (跟餐)

- 角切魚生丼飯🍚 $138

- 魚生片丼飯🍚 $158

- 麵豉湯🥣 (跟餐)
麵豉湯鹹鮮味十足,內有海帶增加口感😗

- 黑芝麻雪糕🍧 (跟餐)
濃郁黑芝麻香味,口感細膩順滑😳,啱曬我呢個黑芝麻控🤩

終於又食到一間我BOOKMARK好耐既餐廳😋,果然食物素質相當不錯,而且性價比很高👏🏻,等我下次平日放假果時再去食多次先😛

📍京都鐡板居酒屋 - 尖沙咀
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓