2024-11-03 65 瀏覽
週末同女朋友一齊嚟呢度食午餐,呢間日式餐廳係經朋友介紹而得知,朋友話佢哋燒肉好好食,今日就嚟呢度試吓。餐廳入面好寬敞,位置坐得好舒服,食得好開心滿足😆我哋落咗單,佢哋嘅午餐套餐仲有提供其他嘅 Side Dishes,包括有沙律、海帶湯、漬物、咖啡或茶或雪糕和牛溫泉蛋丼定食和牛橫膈膜外觀呈現網狀結構,肉質較為柔軟,口感有彈性且容易嚼碎,牛肉味道濃郁。金黃色嘅海膽,入口軟滑即溶,帶有啖啖嘅海水鮮味,毫無腥味。三文魚子粒粒晶瑩剔透,一啖咬落去會流出充滿海味嘅卵汁,再配上香滑嘅溫泉蛋,整體口感好好和宴燒肉定食包含咗三種唔同嘅肉類。澳洲和牛橫膈膜外層帶有一層油脂,夾雜住豐厚嘅牛肉味,肉質有特別嘅咬勁。鹿兒島豚五花肉肉質緊緻多汁,口感柔軟有彈性,味道甘甜鮮美。鹿兒島走地雞雞腿肉肉質纖維結實有嚼勁,口感紮實,雞汁豐富,鹹香味十足。可以試到唔同特色嘅肉類,真係好滿足

和牛溫泉蛋丼定食

和宴燒肉定食