2024-06-24 102 瀏覽
去開天后做嘢,順便搵吓附近有咩高質Omakase。見到呢間午市有三個set選擇,如果淨係叫壽司15貫嗰個,最尾2貫壽司仲可以自行Omakase,都幾吸引。但我決定食好啲,叫咗咩都有嘅: 《🌧️蟬時雨 semishigure 628+1》刺身四款 和食 壽司六貫 雲丹 卷物 另附上茶碗蒸 味噌汁 甜品以下係我當天嘅廚師發辦menu⬇️~~~~~~~~北海道帶子 三文魚籽深海池魚王薄切 醋啫喱新鮮赤貝炙燒平貝~~~~~~~~~~~~~~骨膠原鯛 新鮮北寄貝 是日和食:秋葵天婦羅 明太子蓉魷魚天婦羅鰆魚 日本炸蒜北海道銀鱈魚右口魚邊 油脂左口魚更豐富!成條魚入口即溶 彷彿施展咗化骨綿掌🤤大拖羅 北海道白海膽吞拿魚蔥蓉手卷~~~~~~~~平日午市都接近滿座,記得要提早預約。食材新鮮,師傅亦會利用唔同技巧,盡可能發揮當日新鮮食材最鮮滋味。呢度同出面唔同嘅,仲有一啲喺第度未食過嘅魚類,尤其又口魚邊,令我驚訝🤩📍榊原 (亨環‧天后) (天后)天后電氣道54號亨環‧天后16樓

《🌧️蟬時雨 semishigure 628+1》

以下係我當天嘅廚師發辦menu⬇️

~~~~~~~~
北海道帶子 三文魚籽
深海池魚王薄切 醋啫喱
新鮮赤貝
炙燒平貝
~~~~~~~~~~~~~~
骨膠原鯛
新鮮北寄貝
是日和食:秋葵天婦羅 明太子蓉魷魚天婦羅
鰆魚 日本炸蒜
北海道銀鱈魚
大拖羅
北海道白海膽
吞拿魚蔥蓉手卷
~~~~~~~~

📍榊原 (亨環‧天后) (天后)
天后電氣道54號亨環‧天后16樓