餐廳: 寿々乃
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-17 19 瀏覽
餐廳係以田園為主,一共有10張台,大廚係香港人,非常熱情 會不斷同你傾計要食既一定要早D book,因為都幾多人架一開始係先付💛黑豆、鯛魚、菜之花(即三文魚)、螢光魷魚先付已經有海鮮💛跟住暖下胃先,大蜆湯沒有調味只有鮮味,柚子更加帶出左大蜆既清新然後就開始刺身五點啦,分別有💛四國天然鯛魚,係加左醋骨、青檸柚子,點酸汁,仲可以將紫蘇葉拆出來一齊食用自由配搭DIY💛富山白蝦,細細粒粒,我先食原味 再點醬汁💛縞鰺,原來即係深海池魚王,係來自九州西北部長崎縣,肉質細緻爽口帶油份,味道甜美,我幾鐘意💛岩手縣既赤貝 好爽口💛北海道水八爪魚 呢個好特別呀,係有吸盤位同埋肉位,另有仲醬油漬Wasabi點綴好濃味! 師傅仲show 埋全條水八爪魚出黎,好震撼呀💛北海道 白見貝,好似象拔蚌咁,點埋檸檬&鹽好味 另外一路食既時候有沙甸魚魚乾做小食 👍第一次品嚐,有別於經典既雞泡魚魚乾,係相對很薄身,輕薄,脆卜卜味道以香脆為主~~️食到呢到就到熟食啦💛白子 哈哈 之前食過D係生既,都令人毛骨悚然,呢個燒過既白子就好好味! 仲有D汁幾正💛炸蝦丸 第一次食一個咁軟熟既蝦丸,係用D蝦仔一粒一粒咁樣猜成,小心睇熱呀食到
要食既一定要早D book,因為都幾多人架

一開始係先付
💛黑豆、鯛魚、菜之花(即三文魚)、螢光魷魚
先付已經有海鮮

自由配搭DIY

💛富山白蝦,細細粒粒,我先食原味 再點醬汁

💛岩手縣既赤貝 好爽口

好濃味! 師傅仲show 埋全條水八爪魚出黎,好震撼呀

💛北海道 白見貝,好似象拔蚌咁,點埋檸檬&鹽好味

另外一路食既時候有沙甸魚魚乾做小食 👍
味道以香脆為主~~

️食到呢到就到熟食啦

食到呢到..... 終於到十件壽司啦🤗😳
好在師傅全程同我地傾計,上菜速度比較輕鬆悠和,所以女仔都可以食得哂十件
同埋呢到D壽司飯係比較細粒,所以係可以handle 到!!!
實在係好細心既安排🙏🏼🙏🏼🙏🏼☺️

💛伊佐木 (佐賀)
💛金木雕魚 熱水淥過 魚皮都食得 (係紅色大眼仔)
💛愛之縣平貝,見住師傅係一塊細細既平貝上切60 70 刀,真實在係太勁啦🤪
💛關鯖魚 (酸酸地 好肥美)
💛池魚 (加左蔥 wasabi)
💛福岡槍魷魚 (方便嘴饞 已經係一條一條架啦😛)
💛特上中吞拿魚腩 (超肥美🤪)
💛鮪魚蛇腹
💛吞拿魚
💛海膽
💛太卷, 太卷永遠就係favourite 一口食哂所有野! 最特別係呢到既太卷加埋左海膽,令到成件事Juicy 好多,好開心呀😆😆😆😆

再飲埋碗湯, 仲有超好味既熱情果cream cheese cake (very light!!!) 實好好滿足