餐廳: 百樂潮州酒家 (時代廣場)
資訊:

2021-06-20 294 瀏覽
朋友鍾意飲茶食點心,收工就約佢到時代廣場百樂潮州酒家飲茶,酒家裝修高貴優雅,雖然佢哋唔係平,但食物水準高,坐得舒適,啱哂傾計閒聊,貴少少都值😅侍應姐姐十分有禮貌招待我哋,坐低就立即開茶,我哋點咗幾款點心食😊雜菌XO醬炒腸粉腸粉用雜菌、韮黃同XO醬炒,十分惹味,估唔到用簡簡單單嘅材料,都炒到咁好食😋蟹籽鮮蝦燒賣每次飲茶都點🤭,燒賣大大粒,粒粒原隻蝦仁爽口彈牙👍,冇得輸😂蜜汁叉燒包叉燒包size 細細個,叉燒粒手切,醬汁適中,唔太多😋福果芋泥係酒家招牌甜品,見其他枱嘅食客都有點,梗係要試下😅,用芋頭打成蓉,加適量嘅糖造成芋泥,清甜好食,質感綿密有芋香,甜度剛剛好,甜品控嘅我,食到停唔到口🤩

雜菌XO醬炒腸粉

蟹籽鮮蝦燒賣

蜜汁叉燒包
叉燒包size 細細個,叉燒粒手切,醬汁適中,唔太多😋

福果芋泥