2018-10-31
上次食係5,6年前, 印象中都幾有質素, 但今次食, 仲好食左, 今時今日, d 餐廳多數愈做愈退步, 呢間難得$200免加一, 呢個價錢已經不妨一試, 不過唔包飲品,一人一支$16樽裝飲品, 加埋都抵食先尼2款指定海鮮, 蜆屬正常級數, 差一隻就全開, 蟹肉肥美, d 膏勁多, 溶左一半響粥, 一半就咁食, 香口再尼5款自選海鮮, 全部都好新鮮好食, 特別係鮑魚同北寄貝, 勁巨大, 而且好鮮甜, 花甲都夠哂厚肉, 好滿足加$30要左2隻打得死人ge 馬甲貝, 驚喜, 絕對抵加仲有8款配料, 唔係任食, 但份量足夠, 唔係某間手工鍋咁每樣按人頭得一塊咁寒酸, 推介台灣腸, 花膠仔同魚腐, 花膠一兜有6,7塊大大塊, 勁抵食哂d 料就叫人尼加米同幾種配料(有好味豬油渣同菜膽), 滾一滾食得, 個粥並無出面蒸鍋果種鮮橙色, 但南瓜味甜, 食落仲有好鮮ge 蟹味, 唔好俾佢唔起眼ge色水呃左我地兩個食量大ge 男人食完都肚脹脹, 飽住走, 呢間真心推介不過起碼要提早一星期book, 我book 左2次都full lol
加$30要左2隻打得死人ge 馬甲貝, 驚喜, 絕對抵加