招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$17,500-$20,000
月薪
更多筍工 (5)
估唔到牧羊少年已經開到第九間分店,一直都覺得呢間Cafe好有文藝氣息,以前有去過銅鑼灣分店,可以一邊嘆咖啡一邊借書睇,環境好舒服。而家居然係全港最有藝術氣息嘅地方- 香港文化中心開分店,更添幾分文學修養。上網睇過餐廳嘅圖片已經覺得好吸引,來到現場之後更加覺得自己冇揀錯地方。餐廳環境好寬敞,落地玻璃望到維港景色,如果日頭過嚟,陽光打入餐廳應該會仲更加靚。同其他分店一樣,有一個閱讀區,可以俾人哋一邊睇書一邊食野。明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅Taco 餅皮係炸粟米片而成,好似薯片咁,非常香脆,一份有四件Taco,一上枱已經見到餡料鋪滿芝士碎,餡料有蟹肉、鮮蝦、明太子、牛油果醬,超級豐富,一啖咬落去食到明太子嘅咸香、鮮蝦同蟹肉既鮮味同埋牛油果醬嘅甜味,每個配菜都覺得夾得天衣無縫,無得彈。避風塘炸單骨雞翼雞翼揉合香蒜、黑胡椒及辣椒等重口味香料製成,神級還原避風塘風味❤️食得辣嘅人可以揀呢個味,非常香口👍🏻慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉起初見到伏特加以為會好重酒味,其實蕃茄味會比較重,大蝦有煎香過,口感彈牙,有鮮味,絕對唔係急凍蝦肉。扁意粉口感彈牙,每條意粉都掛滿蕃茄汁,加上辣辣地嘅味道,好開胃。慢燒

明太子康提芝士蟹肉墨西哥夾餅

避風塘炸單骨雞翼

慢烤蕃茄大蝦辣椒伏特加扁意粉

慢燒威士忌保濕三黃雞配燒新薯及西蘭花苗
又係一道揉合左酒既餸菜,半隻慢燒既三黃雞,外皮燒到好香脆,一切流晒啲雞油出嚟,慢煮過後嘅雞肉好嫩滑,勁多肉汁,仲食到少少威士忌酒味,好正。 伴碟既燒新薯都唔錯,皮好薄,薯味重👍🏻

烤蘋果批配雲尼拿雪糕
餅底有陣陣牛油味,口感香脆,蘋果切到一片片鋪係餅底上面,烤過之後仲保留到蘋果肉汁,咬落去仲好香,一啲都唔酸。雪糕係雲呢拿口味,入口順滑,一凍一熱有冰火二重奏嘅感覺。