2023-11-08
愛吃意大利菜的朋友仔,應該都知道灣仔的 🇮🇹 𝐏𝐈𝐑𝐀𝐓𝐀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)吧!!! 餐廳樓高兩層,工業風裝潢,有懷舊吊燈,又有皮革梳化,型格有情調,坐窗邊的客人更可以看到高樓靚景,感覺不錯耶~ ☆ 𝐃𝐈𝐍𝐍𝐄𝐑 𝐌𝐄𝐍𝐔🍴$𝟓𝟐𝟎/𝐩𝐩𝐥 · 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬 _𝐁𝐮𝐫𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐚𝐧𝐝 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦🍖 _𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐂𝐚𝐫𝐩𝐚𝐜𝐜𝐢𝐨 𝐚𝐥𝐥𝐚 𝐍𝐨𝐫𝐦𝐚 🐟 前菜有水牛芝士巴馬火腿及吞拿魚生魚片🫶🏻,我更愛吞拿魚的那一款,肥美鮮嫩,配上蕃茄更鮮美。 · 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 _𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 & 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢𝐢🍝 招牌之一的肉丸意粉,色澤燈紅,好吸引呢~肉丸用豬及牛造成,口感鬆軟。醬汁帶酸,好開胃。 · 𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 _𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐮𝐭𝐜𝐡𝐞𝐫𝐬 𝐂𝐮𝐭🥩 _𝐖𝐢𝐥𝐝 𝐂𝐚𝐮𝐠𝐡𝐭 𝐁𝐚𝐫𝐫𝐚𝐦𝐮𝐧𝐝𝐢 🐟 招牌菜的牛排,肉嫩鮮味,肉汁好豐富😍!! 盲曹魚,魚肉細膩,鮮味特出,調味濃一點更好。 · 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭𝐬 _𝐆𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 ☕️ 二人份量的提拉米蘇相當吸引(*¯︶¯*),微微的咖啡香,面層有果仁碎,芝士幼滑,我一個人吃一個也沒問題,好好吃~ 其實我已經
☆ 𝐃𝐈𝐍𝐍𝐄𝐑 𝐌𝐄𝐍𝐔🍴$𝟓𝟐𝟎/𝐩𝐩𝐥
_𝐌𝐞𝐚𝐭𝐛𝐚𝐥𝐥 & 𝐒𝐩𝐚𝐠𝐡𝐞𝐭𝐭𝐢𝐢🍝
· 𝐌𝐚𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞
_𝐓𝐡𝐞 𝐁𝐮𝐭𝐜𝐡𝐞𝐫𝐬 𝐂𝐮𝐭🥩
_𝐖𝐢𝐥𝐝 𝐂𝐚𝐮𝐠𝐡𝐭 𝐁𝐚𝐫𝐫𝐚𝐦𝐮𝐧𝐝𝐢 🐟
其實我已經去過好多次,每次都好滿意(≧▽≦)。如果來慶生的話,還會唱生日歌呢😉🎶~