2023-01-19 2345 瀏覽
首先要多謝公司送我一個二人午餐券,咁靚咁高級嘅米芝蓮三星餐廳梗係用嚟慶祝自己嘅生日啦🥖麵包籃首先上嘅係麵包籃,有三款唔同嘅麵包,有餅乾條、餅乾脆餅同埋橄欖麵包,三樣都好好食,麵包係熱嘅,忍唔住食左兩個🥙開胃菜唔知點樣叫呢度菜,係個餐嘅前菜之前嘅開胃菜,一粒菇同埋蕃茄醬,酸酸地係幾開胃嘅🍤前菜 Marinated Sea Food Crudo”有帶子、魚、蝦,下層仲有Rice Salad,三樣海鮮都好好食,好鮮甜,肉質好彈牙,係刺身嚟嘅,下層係脆米加青豆、粟米、紅蘿蔔碎,有啲似碎咗嘅三色豆😆🍝Homemade Tagliatelle 我揀嘅主菜係手工羊肚菌闊條麵,個闊條麵好好食呀,好有口感,好彈牙,羊肚菌大大粒,裏面係釀咗雜菌饀,好特別,野菌汁好香濃,食晒成碟都唔會漏🥩Grass Fed Wagyu Beef And Veal Cheek 朋友揀嘅主菜,草飼和牛扒同牛面頰肉,個賣相好靚,和牛當然好好食,不過就細舊左,兩啖就食晒🫣🍰Monte Bianco 全個甜品都係栗子味嘅,底層係圓粒嘅栗子,中層係栗子味意大利雪糕,上層係cream再加上一粒粒嘅鳥結糖,唔會太甜,都幾好食🧁Petite

🥖麵包籃

🥙開胃菜

🍤前菜 Marinated Sea Food Crudo”

🍝Homemade Tagliatelle

🍰Monte Bianco

🧁Petite Four
飲緊咖啡茶嘅時候,竟然有架好靚嘅甜品車推過黎俾我哋揀小甜品,雖然已經食咗個栗子蛋糕再加我嘅生日蛋糕,但係見到啲樣都好吸引好想食,有三款蛋糕同四款朱古力,我揀左朱古力蛋糕,泡芙、檸檬撻,加一粒黑朱古力☺️☺️食咁多甜品,真係好滿足

午餐
慶祝紀念