2021-03-07 2252 瀏覽
因為之前冇晚市一個月前book定午餐,所以終於食咗日山。當然呢度個門面有好多女仔都喺度打架,我都覺得上午有陽光影相會靚啲。今日好大霧個景唔算靚,如果天氣好個景都係無敵嘅!我哋兩個人一個嗌咗海膽雜錦魚生飯一個嗌咗壽喜燒,其實之後好後悔點解冇嗌到兩個壽喜燒。首先嚟咗個前菜,除咗嗰粒啫喱之外個薯仔同蛋都好普通,同一般平價日本菜差唔多。個魚生飯海膽新鮮蝦都新鮮,但係我覺得冇乜特別。真係好後悔嗌咗呢一個飯跟住個highlight留嚟喇,有專人煮埋啲和牛加埋日本雞蛋,啲蛋汁好好味,我平時唔鍾意食洋蔥但係我連洋蔥連埋啲蛋汁都吞曬!雖然我話好後悔冇嗌到兩個壽喜燒,但係其實一塊都已經好流啊,因為和牛肥肥哋啲油香好滯。我食完第一啖就諗我想嚟試佢個晚餐吖!最後係個白朱古力蛋糕,好失望。我講咗一句如果喺酒店自助餐你根本唔會去夾,或者你喺自助餐攞完返嚟你食一啖就會擺番喺度。其實我覺得佢俾個雪糕糯米糍我仲好食過呢舊嘢整體來講個壽喜燒非常之出色!非常值得再嚟食多次!不過佢啲配菜同甜品非常有進步嘅空間,又或者佢覺得佢嘅壽喜燒嘅出色程度可以蓋過其他嘢而唔需要再進步啦。
因為之前冇晚市一個月前book定午餐,所以終於食咗日山。

今日好大霧個景唔算靚,如果天氣好個景都係無敵嘅!

A5和牛

2021-03-06