2025-01-07 149 瀏覽
今晚去左紅磡果邊買立雜嘢,順便係果附近搵間餐廳食下。見到好耐之前有食過果間德美壽司店仲有係度,即刻入去食先。以前學生時期都好鍾意過去食吓啲日式定食,今次都唔例外。我叫左豚肉生薑燒定食🩷🩷🩷🩷🩷一上菜都係好似以前咁,好大份夠足料。啲燒汁再加埋少少生薑味,炒香左個洋蔥,令到啲洋蔥嘅甜味發揮出嚟。啲豚肉份糧都幾多,同埋幾掛汁,豚味都夠出,又唔韌。同埋我鍾意加埋啲沙律醬一齊食,而且佢再配上薯蓉,拎嚟撈埋啲生薑燒汁超夾又夠滑。同埋有包埋沙律同湯真係好抵食。跟住我哋再嗌咗安格斯牛扒定食🩷🩷🩷🩷🩷佢個份量都好多,同埋佢個牛扒燒得啱啱好,入口即溶而且又夠嫩滑。同埋佢都係有配薯蓉可以俾你撈埋佢啲肉汁一齊食,又有配麵豉湯同埋沙律。我哋仲叫咗個鐵板鵝肝小食,熱辣辣嘅鵝肝配上脆卜卜嘅多士,再加上有少少芝士香味嘅醋汁,完全唔漏好夾個醬汁👍🏻我哋再叫咗一罐可樂同埋巨峰梳打。我覺得值得一試,佢同我幾年前食過嘅質素都係冇變過,依然咁抵食,因為我每次過去食都鍾意叫定食。

跟住我哋再嗌咗安格斯牛扒定食🩷🩷🩷🩷🩷