2012-12-28 86 瀏覽
我忍夠啦,放過我啦!你呃人,要我再去冇可能!平安夜,好難得約到中學同學聚會,諗住BOOK間貴既放題,可以食好D,享受一下美食啦。於是去Openrice Search貴既放題,比我搵到一間叫「大丈夫」既放題,加上自己自問都係一個大丈夫,所以決定Book。我心諗,平安夜應該都好難book ga la,點知咁都比我訂到,個一刻我以為自己好好彩,一直好期待‧...點知原來係悲劇既開始…….個晚book左7點半,入到去,諗住實好多人啦,話晒都平安夜喔,Book左都要有排等啦,點知好神奇,等左5分鐘已經可以入座,放題黎講,真係好神奇!希望太大,失望愈大,慘過叫外賣!款式實在太少,食到咀秒秒!當晚既刺身好失敗,D三文魚刺身初四咁既樣,就知有幾多斤兩=。= 完全唔新鮮,問個侍應點解咁既,佢答我係咁ga la, D希靈魚總要有鱗片,你想我點?原來我比285蚊就係要食呢D野。本來我好鐘意食刺身ga,自從個晚之後我見到D刺身就想嘔、反感,頂!無啦啦就咁多左個陰影,究竟我做錯左D乜?D意大利雜菜湯好難飲,如果你叫我形容,我只可以答你咪湯囉,一碗難飲既湯!算啦,都係飲返其他野啦!紅棗荼都幾好飲,終於有樣野值得讚

我忍夠啦,放過我啦!
你呃人,要我再去冇可能!

希望太大,失望愈大,慘過叫外賣!
款式實在太少,食到咀秒秒!

D意大利雜菜湯好難飲,如果你叫我形容,我只可以答你咪湯囉,一碗難飲既湯!算啦,都係飲返其他野啦!紅棗荼都幾好飲,終於有樣野值得讚!

285蚊既價錢;100蚊既質素!講真,其他百幾蚊個D放題都好食過呢間!
算啦,食物唔得,我唯有安慰自己同D同學仔,食佢既裝修同環境啦,咁樣大家可能會好過D!
環境真係咁多間放題之中最清靜最安寧既一間ga,
 因為隔離個幾台竟然冇人,唔講總以為自己包左場
 ! 平安夜都可以咁少人,真係好神奇!

呢間係我食過咁多間放題最貴既一間,亦都係最差、最失望、最唔開心、最想嘔既一間,我有個同學竟然食到訓著左,你話西唔西利!

由我book位到食完,我既心情好似坐過山車咁: 未book到位:
  book到位:
  期待當中:
 食緊期間:
 食完之後:

一個難忘既平安夜,屬於你:大丈夫!
題外話/補充資料: 抵食評分個度我係比負5 ga,沒有最低,只有更低!冇得簡我先比1 only
2012-12-24
平安夜
  • 全場唯一好食就係薯仔沙律,好飲就紅棗荼