2024-06-09
喺香港我至喜歡嘅韓國餐廳 沒有之一✨Yadllie Plate 荃灣海之戀分店裝修舒適又夠大 充滿空間感 坐窗口位仲可以望到出邊花園🌿chill chill呢度除咗炸雞之外 其實仲有好多特色韓國菜㗎🇰🇷ꕥ 特種部隊鍋配料好多 火腿/餐肉/冬菇/蘿蔔等等 最鐘意係油豆腐 索湯得嚟加埋溶咗嘅芝士 充滿鹹香🧀另外佢哋嘅餐肉/火腿同腸 都係唔同形狀 有唔同嘅口感 少不了嘅仲有年糕 片狀同條狀嘅都有🥢食咗咁上下就可以加埋個拉麵落去 好滿足ꕥ 韓式牛肉蛋捲蛋捲中間包住軟嫩嘅牛肉 面頭嘅係蛋黃醬同茄汁🥫味道層次豐富ꕥ 火炙牛職員會即場喺你面前用火槍燒炙牛肉 過程中已經聞到濃郁嘅香氣 望住啲牛油逼出嚟 餓感直升🔝食落同樣好有牛味同油脂香 質感都好軟稔ꕥ 紫菜手抓飯餐牌顯示係店長推薦 覺得都幾特別所以叫嚟試吓🍚呢款係diy嘅菜式 客人可以自己將蟹籽/紫菜同飯搓埋一團 飯本身加咗芝麻同埋油 所以零舍香🤤另外如果客人唔想自己整 職員都會代為處理食完呢幾樣已經好飽😆食唔到甜品 見到佢有雪冰好似都好吸引 下次再食🍧我哋就點咗巨峰乳酸梳打同啤酒 另外佢仲有燒酒/汽水等等選擇
呢度除咗炸雞之外 其實仲有好多特色韓國菜㗎🇰🇷
ꕥ 特種部隊鍋