2024-02-05 79 瀏覽
呢間餐廳晚餐真係好chill,位於灣仔地舖有落地大玻璃,晚上時段都幾旺。職員超級有禮貌,而且好細心介紹成張餐牌,佢哋仲會講埋食材嘅來源地同今晚有咩推介,整體感覺都非常好👍🏻佢哋前菜麵包好正,係bake house攞貨,有Focaccia 、紅菜 麵包同sourdough😀最吸引都係佢兩個醬,有蜜糖牛油真係超好食超好食❤️甜甜地得來有牛油嘅香,另外一種就係燒茄子醬鹹鹹地嘅。仲有手切西班牙Iberico Ham,老闆原隻係西班牙買返嚟手切,薄薄一片好香好香,用嚟夾餐包好正👍🏻鍾意嘅可以買返屋企食添!Set Dinner $498/位,前菜有好多個選擇我哋揀咗,鵝肝多士同牛肉他他。他他係師傅即叫即做,食落去酸酸地,高質生牛肉切碎混合蔥、香草、胡椒等香料,完全冇腥味牛肉新鮮嫩。鵝肝大大件比較厚身,一切開就有啲油流出嚟😜好肥美。主菜方面,有威靈頓牛同油封鴨腿👏🏻☺️ 鴨腿外皮香脆,好大件而且肉質嫩滑,底部有啲薯蓉,薯蓉入邊有啲煙肉粒粒,所以食落去超好食!側邊有啲酸酸甜甜嘅醃製紅蘿蔔絲,平衡一下佢嘅油膩咁整體都幾好食。威靈頓牛仲正,外層嘅酥皮非常之香脆,內裏嘅牛肉香軟,中間仲係粉紅色真係讚嘆廚師嘅技術

餐包

威靈頓牛仲正,外層嘅酥皮非常之香脆,內裏嘅牛肉香軟,中間仲係粉紅色真係讚嘆廚師嘅技術😀牛肉,下面有少少牛肝菌,所以個酥皮一啲都唔單調,有陣陣牛肝菌香味!
威靈頓牛

配菜揀咗蘆筍,同凱撒沙律,非常推介蘆筍,首先顏色靚非常之翠綠,完全冇油非常之健康。凱撒沙律都唔錯,夠晒健康。最後就可以落埋嘢飲同甜品,我哋嗰晚嘅甜品係栗子撻,栗子蓉唔甜,佢底部有啲忌廉甜甜地,混合之後就啱啱好!

餐包
威靈頓牛