2025-02-18
今日同朋友去咗呢度打邊爐,坐得超舒服,嗰日仲要安排咗我哋坐窗邊!我哋叫左Prime Grade美國安格斯牛套餐,啲牛肉片切得薄薄哋,淥幾秒就熟,入口好嫩滑,肉味好濃,完全唔會韌,真係幾好食!Prime肥牛片油脂分布好均勻,食落去好香,但又唔會太油膩,朋友都話好食!湯底揀咗日本壽喜燒Sukiyaki鍋,好足料咁俾左好多茹,甜甜哋嘅味道好適合配牛肉同海鮮。脆鯇魚片魚肉好爽脆,完全冇腥味,仲有帆立貝,個日食左二十幾粒,好爽🤣淥完之後依然好彈牙。另外仲試咗花膠片,淥完之後滑溜溜,膠質豐富,食落去好滋潤。呢度啲手工丸好值得食,魚皮餃都係自家製,皮薄餡多,丸類都好多款可以揀!一開始會有兩款前菜提供,麻辣拍青青瓜爽脆,麻辣味唔會太濃,食完之後好開胃,打邊爐嚟講一流!