2024-01-23
我同媽咪shopping完🛍️好肚餓💢去咗一間可以打邊爐嘅餐廳,諗住食餐勁🍲媽咪一坐落就點咗份本地手切牛頸脊。哇😧啲牛肉咁鮮嫩多汁,真係一啖入口即化!每一片牛肉都有濃郁嘅肉汁😻蘿蔔片好甜又爽口,切得夠薄身,入哂味,真係好滿足呀😋再追加個水魷魚🦑咁嘅食材真係新鮮到爆!水魷魚嘅口感彈牙,帶嚟一陣陣嘅海鮮風味,啲魷魚同湯底嘅滋味互相融合,真係一絕🆙我要特別推薦呢間餐廳嘅🎉招牌滋陰補身鴿子湯!一啖湯入口,立即感受到鴿肉嘅鮮嫩與湯底嘅濃郁完美結合,湯頭透出淡淡嘅甘香,絲毫唔膩,反而讓人回味無窮😋。湯中加入嘅圓肉同紅棗,不單為湯增添清甜味道🍇,而且圓肉綿密,紅棗則滋味豐富,與鴿子肉嘅清甜燉煮到恰到好處,令味道層次分明,充滿咗中醫食療嘅理念🍵。吸引人之處唔止於此,湯底嘅滋味中同時隱含著藥材嘅幽香,每一啖都能感受到人參同瑤柱呢啲滋補材料帶來嘅微妙氣息🌿,完美調和㖭雞湯嘅肉香。湯色金黃,油脂恰到好處,既能體現鴿子肉嘅精華,又唔會使人感到過於油膩💦。湯內嘅鴿子肉質嫩滑,肉味純正,在我嘅味蕾上留下深刻印象👅。享受呢碗熬制數小時嘅鴿子湯,每一個細節都展現出廚師嘅匠心獨運,從選料到火候掌握,每一步都做到位🔥。嚐過
享受呢碗熬制數小時嘅鴿子湯,每一個細節都展現出廚師嘅匠心獨運,從選料到火候掌握,每一步都做到位🔥。嚐過之後,肚子暖笠笠嘅,覺得整個人都被滋養咗。這碗滋陰補身鴿子湯不僅甘香四溢,更有豐富嘅營養僑,實在係一款冬日裡的暖心良品🎉。
總括而言,服務態度都好溫暖,嘢食又好食,令我哋感到好舒服!下次約埋呀爸一齊嚟食過🥰