2025-01-09
今次我地聖誕節諗住出去食西餐一定好多人,就創新下,去食中餐慶祝,相對會少人d,而且呢間風雲排檔以前係麻辣風雲既時候食過都抵食,就揀左過黎食🎄餐廳裝修仍然保留住以前既環境,都係坐位闊落,仲見到麻辣風雲個名,食物就多左d大排檔野,相信改名都係咁樣😗古法枝竹羊腩煲($238)既野依家變成大排檔,更係環試個大排檔風味既羊腩煲啦,佢地個煲就用番烤魚既鍋,唔係砂鍋,不過影響不大,d枝竹,冬菇等等都幾入味,仲有大量韮菜,生菜就係另上,羊腩唔係話好大件,勝在份量都多,肉都係偏嫩既,點個腐乳醬食好滋味🐑口水雞(半隻)($98)平時出去食例牌既口水雞多,呢度半隻雞原來係勁大碟,d辣椒同辣油個樣好辣下,但係食落唔算話過份地辣,係正常辣度,雞整得幾滑,撈飯一流🐥炸饅頭($58)呢個炸饅頭之前黎就已經食過,我好鐘意,佢用架船上幾有型,今次黎仍然保持到水準,炸得好味,點埋煉奶食,勁邪惡😈呢間餐廳大件夾抵食黎形容好岩,d野食都幾好食,整體黎講算性價比高,地點都方便,幾適合多人聚餐😁
古法枝竹羊腩煲($238)
口水雞(半隻)($98)
炸饅頭($58)