2023-12-04
好耐冇食越南菜,突然好想食,見到呢間越男仔好多選擇,就入黎試下真係好多選擇🤣花多眼亂好多都想試🍴火炙香茅燒汁薄燒牛配白飯鹹甜既醬汁有陣淡淡既香茅味,牛肉燒得岩岩好,入口仲好軟嫩,配埋唔同既疏菜一齊食,感覺好清爽🍴椰汁酸湯跟餐既湯,細細碗,椰汁味幾香同埋都幾酸,非常開胃🍴生牛肉湯河去到越南餐廳必點,湯底好有牛骨味,好鮮完全冇味精既感覺,湯夠熱可以浸到牛肉半生熟,牛肉厚薄適中,入口唔會韌,河粉亦冇因為浸得耐變到斷晒🍴冰鎮蜜糖凍番茄呢個係店員推薦比我既,因為揀左好耐🤣佢話呢個好多人鍾意食,真係有驚喜🤩食落係好似甜品咁,有陣柚子蜜既味道,雖然個人覺得小小偏甜,但都好清新🍴法式芝心蝦多士呢個係邪惡之選,好鬆脆香口,中間既蝦肉一d都唔手軟,仲要加多埋流心既芝士😋呢個組合冇得輸👍🏻今日6點入黎未有人等位,好鬆動,店員仲會主動過黎推介有咩菜式好食🙂好親切好加分#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔旺角店 #旺角美食
真係好多選擇🤣花多眼亂好多都想試
🍴火炙香茅燒汁薄燒牛配白飯
🍴椰汁酸湯
跟餐既湯,細細碗,椰汁味幾香同埋都幾酸,非常開胃
🍴生牛肉湯河
🍴冰鎮蜜糖凍番茄