2023-09-01 25 瀏覽
又到咗探索新餐廳嘅時間喇!😍今次要介紹嘅,係銅鑼灣新開嘅日本餐廳「菊鮨」。呢間餐廳雖然位處繁華嘅城市中心,但裡面嘅裝潢充滿日本風格,令人感覺好似身處於遠離塵囂嘅日本小餐廳🎋🏮主打眾多日式料理,包括新鮮嘅刺身🍣、美味嘅壽司🍱、燒烤😋、炸物等等。最抵讚嘅係,午市套餐由$98起,高質而又精緻,附送漬物、沙律🥗、蒸蛋🥚同味噌湯🍲,性價比超高!豐盛海鮮丼🍚 💰2️⃣5️⃣8️⃣大大碗嘅海鮮丼搭配新鮮潤澤的刺身,賣相吸引人。裡面嘅刺身包括拖羅、牡丹蝦、帶子、三文魚籽、以及池魚等等,每一樣都充滿了新鮮美味,一個令人滿足餐點享受!刺身定食🍱 💰2️⃣5️⃣8️⃣北海道仙鳳趾生蠔既肥美厚身,仲有淡淡嘅海水味,而小小蘿蔔蓉加入能增添口味。除了生蠔,還有拖羅、帶子、金目鯛等刺身,至於真鯛好有清甜嘅味道雞皮餃子使用了雞皮作為外皮,相較於傳統嘅餃子,雞皮餃子更加香脆可口,而且不會給人油膩嘅感覺🎈菊鮨🎈銅鑼灣登龍街28號永光中心6樓

豐盛海鮮丼🍚 💰2️⃣5️⃣8️⃣

刺身定食🍱 💰2️⃣5️⃣8️⃣