2024-10-16 510 瀏覽
今次試下 六國酒店 Le Menu 嘅自助晚餐!🥂發現真係平靚正。🌿 環境打卡滿分
座位舒適寬敞✨,大落地玻璃窗望住繁忙嘅灣仔街景🚗,夜晚仲有城市燈光加持🌃,坐喺度感覺好Chill 😌。🍣 海鮮迷的天堂
龍蝦🦞、蟹腳🦀、青口🦪款式多到眼花繚亂!波士頓龍蝦鮮甜有彈性🤤,任食唔嬲。🔥 熱盤區係大亮點
鐵板燒係即叫即製🔥,鴨肝油香四溢、虎蝦大大隻鮮味十足🦐。特別鍾意佢個龍蝦湯,好鮮好濃味。仲有好多唔同嘅熱盤,全部都好高質。葡式燒乳豬唔同中式嘅乳豬,佢呢個豬肉更加嫩滑,冇乜肥膏。🍰 甜品區
足足十幾款蛋糕🎂,從士多啤梨西瓜蛋糕🍉到巴斯克芝士蛋糕🧀,再到朱古力慕絲🍫,細細件可以食到好多唔同款。仲有即製窩夫🥞,加埋Häagen-Dazs雪糕🍦,完美!

🌿 環境打卡滿分

🍣 海鮮迷的天堂