2023-11-02 284 瀏覽
講左好耐話想行Airside, 今日終於同朋友一齊過去拜會下,lunch time去到Airside當然係要食野先啦,未試過呢間🩵NAM NAM VIETNAMESE CUISINE🩵 越南餐廳,見到出面個lunch set餐牌幾吸引就入左去。扎肉蒸粉包 + 堤岸蔗蝦每人叫左一個$88的lunch set (另加一服務費),手機落單,方便快捷。套餐包左每人一份的小食,扎肉蒸粉包有小小辣,估唔到幾好味,而個堤岸蔗蝦炸得都好香,呢份小食的確有一點驚喜😋。越南魚露撈檬(香茅豬扒)今日熱熱地,就叫左個撈檬食,可能因為佢落左魚露的關係,味道好清新特別,配埋檬粉必落的醬汁,非常清爽開胃,香茅豬扒都尚可,不過不失。咖哩雞 配 白飯咖哩唔係平時食開港式咖哩好濃郁又渴撻撻的感覺,呢款越南咖哩汁較稀,但咖哩味十足,加上淡淡椰香味,越南風味十足;而隻雞炆得都幾林同幾入味。薏米水(凍)﹑桂圓茶(熱)薏米水非常解渴,桂圓茶都味道十足是日糖水:椰汁香芋西米露要買靚芋頭都唔易,呢個香芋西米露的芋頭真係好香好好味!由入座,上傳食物到離開餐廳,職員都好好禮貌,笑容滿面,招呼十足。而餐廳環境都十分光猛又幾乾淨,整體感覺良
扎肉蒸粉包 + 堤岸蔗蝦

越南魚露撈檬(香茅豬扒)

咖哩雞 配 白飯
薏米水(凍)﹑桂圓茶(熱)
薏米水非常解渴,桂圓茶都味道十足
是日糖水:椰汁香芋西米露
要買靚芋頭都唔易,呢個香芋西米露的芋頭真係好香好好味!

由入座,上傳食物到離開餐廳,職員都好好禮貌,笑容滿面,招呼十足。而餐廳環境都十分光猛又幾乾淨,整體感覺良好。
2023-11-01