餐廳: Homeland (彌敦道)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-08-09 5117 瀏覽
又嚟彌敦道gathering!今次揀嘅呢間餐廳氣氛好好!我哋叫咗pizza餐(基本$388),包一款pizza、餐湯、蒜蓉包、特色沙律、主食及兩杯基本飲品~🍽️ 泰式柚子墨魚仔沙律 泰式柚子墨魚仔沙律酸、甜、辣俱備,十分開胃!除咗沙律菜亦有洋蔥絲、青瓜絲、柚子果肉、炸蒜粒等配料增添口感。墨魚仔好爽口,不錯!🍽️廚師精選濃湯🍽 法式鮮打龍蝦湯 +$18餐湯配埋蒜蓉包,蒜蓉包好夠味而且鬆脆。白湯香草味好濃郁,龍蝦湯蝦味好重,配埋龍蝦肉粒滋味加倍。🍽️墨西哥雞肉芝士餡餅墨西哥雞肉芝士餡餅一共有四件,外皮烘至金黃色相當吸引。趁熱食時芝士更可拉絲,相當邪惡!餡餅入面除咗有滿滿嘅芝士,亦有大量青紅椒、雞肉粒,口感豐富。配上希臘乳酪醬汁的酸味不覺得膩~️🍽️BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條+$58BBQ醬汁味道與份量剛好,豬肋骨十分入味,而且肉質軟腍易切。薯條非常鬆脆,即使傾住計放耐咗仍然保持到水準。🍹玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋 +$24 (半價升級特飲)賣相吸引,玫瑰味好香,整杯飲品不會很甜。奶蓋質地非常綿密幼滑。🍹蜜桃果肉芝士奶蓋 +$24 (半價升級特飲)蜜桃味濃郁,相對另一杯甜。有大量蜜桃果肉。
又嚟彌敦道gathering!今次揀嘅呢間餐廳氣氛好好!

泰式柚子墨魚仔沙律

🍽️ 泰式柚子墨魚仔沙律

🍽️廚師精選濃湯
🍽 法式鮮打龍蝦湯 +$18

🍽️墨西哥雞肉芝士餡餅
BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條

🍽️BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條+$58
蜜桃果肉芝士奶蓋

🍹玫瑰荔枝果肉芝士奶蓋 +$24 (半價升級特飲)
🍹蜜桃果肉芝士奶蓋 +$24 (半價升級特飲)
蜜桃味濃郁,相對另一杯甜。有大量蜜桃果肉。
泰式柚子墨魚仔沙律
BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條