2018-01-24 35 瀏覽
太子一向多野食,但拉麵店真係少之有少,今日咁岩同朋友經過就一於入去試下。一入到去個格局就好似日本拉麵店,有單人一格格既座位,亦都有一枱枱既座位,即使自己一個黎食都洗驚要同人搭枱呀。點餐方面,店舖已經採用現代化點餐,每枱都有一部IPAD類的東西供客人自助點餐,餐單內可以選擇的食物不多,拉麵款式只有四款,有一款還要是晚上六時後才有供應,我和朋友二人點了魂拉麵、火魂拉麵、一客餃子、一客八爪魚波波仲有一杯日本梅子雪碧,非常豐富!朋友的魂拉麵係好濃既豚骨湯配上紫菜叉燒同溏心蛋,一食落口豚骨湯味好濃烈,面身可以自由選擇硬度,湯底同面配合之下,真係好好味! 至於我食既火魂拉麵就係由蕃茄辣湯底組成,配料除左有紫菜叉燒同溏心蛋之外,仲有三文魚肉碎同粟米。在選擇辣度時,店員提醒了最好選擇中辣,不然會食唔出辣味。個人感覺中辣的選擇還不錯,除左食到辣味之餘,仲有食出啖啖既番茄味同豚骨湯味,口感真係幾特別! 小食方面,餃子屬正常水準,大家可以改為食八爪魚波波,八爪魚波波配上附碟的泰式辣醬令食落口感覺非常滋味!飲品方面,日本梅子汽水都幾別,梅味雪碧岩哂同濃湯既拉麵做個緩衝,對梅子不特別抗拒既朋友值得一試!兩碗拉麵

!
!飲品方面,日本梅子汽水都幾別,梅味雪碧
岩哂同濃湯既拉麵做個緩衝,對梅子不特別抗拒既朋友值得一試!
兩碗拉麵,兩樣小食,一樣飲品,埋單二百多完,價錢同現時香港其他拉麵店相若,但整體食物味道有中上水準,下次路經太子既朋友又想食拉麵可以黎試下
!