餐廳: EverShine
資訊:

2020-04-24 89 瀏覽
近排我飽受暗瘡困擾,但我又唔想搵Jacqueline,女友話不如帶我食啲排毒嘅食物,所以去左上環新開嘅咖啡店Evershine。望完餐牌先發現女友所講既排毒食物就係外國非常流行嘅yogurt bowl。由門口望入去餐廳看似狹窄,但原來內有乾坤,後面有一個室外地方,地面鋪上仿草地墊,加上牆邊既花花草草,營造出一個花園既感覺,打卡一流。餐牌每款食物旁邊都寫卡路里,果然係一間以健康為主嘅餐廳。- 藍色螺旋藻乳酪碗🥣第一次見到藍色嘅乳酪,而且屬於天然色素,對身體完全無害。味道方面酸酸甜甜,乳酪碗仲有多款健康配料,包括士多啤梨、香蕉、紫薯片、亞麻籽。健康既同時都可以食到脆口嘅紫薯片。- 芝士意大利手工雲吞伴番茄汁雲吞皮係自家製,餡料以芝士為主,口感煙韌,同時又食到香甜既番茄。- 「暗瘡救星」 🌼為左我嘅皮膚着想,我決定雙管齊下😤,飲品都要健康。Evershine幫我特別調製一款排毒飲品,主要成份有菊花、羅漢果,清甜之中帶甘。- 女神👱🏻‍♀️女朋友叫左女神呢杯飲品,應該係被飲品嘅名稱所吸引🤣原來女神味道以洛神花為主,味道酸酸甜甜。- 雲石藍莓芝士蛋糕🍰餐廳充滿心思,特意用雲石碟襯返蛋糕上既雲石紋。

餐牌每款食物旁邊都寫卡路里,果然係一間以健康為主嘅餐廳。

- 藍色螺旋藻乳酪碗🥣
藍色螺旋藻乳酪碗

- 芝士意大利手工雲吞伴番茄汁
芝士意大利手工雲吞伴蕃茄汁

- 「暗瘡救星」 🌼

- 女神👱🏻‍♀️
女神

- 雲石藍莓芝士蛋糕🍰
餐廳充滿心思,特意用雲石碟襯返蛋糕上既雲石紋。問返老闆先知雲石紋其實係竹炭粉,一樣有助排毒。另外餐廳以乳酪代替忌廉,口感輕盈,完全冇膩既感覺。
雲石藍莓芝士蛋糕

原來健康都可以好好味,尤其係yogurt bowl。小弟以為yogurt bowl只係用嚟打卡,但原來又有營養又好味😋以後多啲嚟食Evershine既yogurt bowl,暗瘡通通拜拜👋🏿

2020-04-19
藍色螺旋藻乳酪碗