2020-03-10 8 瀏覽
今日放工行過見到出咗個新既麵,咁就叫埋老婆一齊試下啦!麻辣老鍋麵呢個新麵有台式墨魚丸、鴨血、響鈴同埋大量肥牛。麻辣味好香但又出奇地唔太辣,平時唔多食到辣既老婆都入到口,香味好夠而且每樣配料都入哂味!特別係有好多片肥牛,食極都仲有,配合埋我今日食幼麵掛湯一流!魷魚圈滷肉飯滷肉量多而半肥瘦,就咁撈飯已經好正,再加埋魷魚圈煙韌既口感令到食落口層次再豐富D,份量亦都好多! 紫菜既香味亦都岩岩好吊到味令到個飯真係色香味俱全!炸大雞扒一如以往咁酥脆同埋大塊,食麵最重要點埋呢個小食,夾埋好正!炸地瓜條自家制既地瓜條真係出面食唔到,粗身而番薯味極濃,質感亦都同食緊番薯冇分別,唔係空心咁樣!黑糖珍珠朱古力&黑糖珍珠奶茶兩款飲品既黑糖味都好濃而我個人覺得朱古力更好飲,因為可可味好夾黑糖,兩樣溝埋一齊飲好滿足!
今日放工行過見到出咗個新既麵,咁就叫埋老婆一齊試下啦!

麻辣老鍋麵

魷魚圈滷肉飯

炸大雞扒

一如以往咁酥脆同埋大塊,食麵最重要點埋呢個小食,夾埋好正!

炸地瓜條

黑糖珍珠朱古力&黑糖珍珠奶茶