「一日一啤酒,🍻醫生快快走」全店都充滿呢啲搞笑金句(〃∀〃)今日突然好想食越南嘢,呢間餐廳裝修走新潮風格,除咗有越南風格嘅燈飾,仲有墨綠色嘅梳化配搭,播放輕快嘅越南歌曲,令到人有一種輕快嘅感覺。ヽ(✿゚▽゚)ノ🍴廚師推介蛋白黃咖喱配🍤大頭蝦 $198蛋白黃咖喱椰奶味好重,偏甜唔辣,質地上比較杰身,配搭入面勁腍嘅薯仔同洋蔥,送飯一流,呢個屬於小朋友都食得嘅咖喱,加少少辣就會更出色!蝦🦐大小中等,好似軟殼蟹咁經過油炸,好喜歡食蝦頭位置,因為入面仲有少量蝦膏,香味超濃郁。⭐️+$15 蒜蓉包 (4件)呢個蒜蓉包好惹味,超級脆卜卜,表面蒜蓉醬調味啱啱好,配咖喱一流。🍴小食拼盤A$149(永安春卷X2 / 龍川手撕雞檬紙卷X4/ 高嶺秘制豬頸肉 X4/ 邊和黑糖鳳爪沙律)當中秘製豬頸肉最好食,外焦內爽,屬於小食中的經典菜式。鳳爪屬於重口味之選,肉質超級腍仲要冇骨啖啖肉,配合自家醬汁非常開胃,但醬汁偏酸,如果減少少酸度會更好食。飲品🍹鮮薄荷青檸梳打 $33青檸和薄荷呢個配搭越match,可以中和其他菜式嘅油膩感,感覺清新。💛呢間屬於區內越南菜之選,蒜蓉包超級好食,其他嘢食味道都有水準,價錢以ғᴜsɪ
「一日一啤酒,🍻醫生快快走」
全店都充滿呢啲搞笑金句(〃∀〃)

🍴廚師推介
蛋白黃咖喱配🍤大頭蝦 $198

⭐️+$15 蒜蓉包 (4件)
蛋白黃咖喱配大頭蝦

🍴小食拼盤A$149

當中秘製豬頸肉最好食,外焦內爽,屬於小食中的經典菜式。

飲品🍹
鮮薄荷青檸梳打 $33

💛呢間屬於區內越南菜之選,蒜蓉包超級好食,其他嘢食味道都有水準,價錢以ғᴜsɪᴏɴ菜嚟講算係合理。

#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔沙田店 #沙田美食
蛋白黃咖喱配大頭蝦