2024-10-17
連續兩個月無休息,一定要食好野平衡下心理!omakase一會係我首選!第一道就系我老公最鍾意嘅和牛,和牛牛排配蔬菜。呢個牛排處理得好完美,外酥內嫩,沾埋旁邊嘅醬汁,整體更加美味。呢個有啲湯嘅和牛胸肉配蘿蔔,燉嘅時間啱啱好。肉質同蘿蔔都唔會太爛,仲保持住佢哋嘅口感。每口牛肉都帶有濃郁嘅湯汁,非常好食。壽司入面嘅料好特別,入面系海膽同和牛肉。海膽同和牛都非常軟嫩,有口感,紫菜就好酥脆,合埋一齊食,口感更加好。呢碗飯最豐富,入面嘅料超多,有和牛、蘑菇同埋魚籽。混合埋一齊,每一口都俾我味蕾享受。呢盤嘅和牛配埋日本第一Kodawari蛋真系一流。一開始我仲有啲抗拒生嘅蛋,結果配埋濃郁牛肉味嘅牛肉食,味道非常特出。再嚟就系帶住好香味道嘅炭燒茄子。軟嫩帶啲酥脆嘅感覺真系好正。生牛肉片處理得好乾淨,色澤鮮亮,食落去口感好滑順。配埋新鮮嘅蔬菜一齊享用就非常唔錯。有呢個咁驚喜嘅晚餐,個人即刻recharge返!
有呢個咁驚喜嘅晚餐,個人即刻recharge返!