2021-11-25 12 瀏覽
上樓居酒屋,裝修簡約,今晚好熱鬧似係有人慶祝食飯,居酒屋嘅名叫Hea Ha Hea Ha,可能想營造一種放鬆嘅感覺,有日式居酒屋嘅氣氛!! 🔘昆布椰菜沙律鹽昆布配上柚子醬汁加新鮮椰菜,好爽口清新!! 🔘唐掦炸白鱔望落似炸魷魚鬚🤩,白鱔好肥美,炸粉唔厚,食落夠熱好香脆!! 🔘串燒雞翼/雞心/雞皮大愛雞皮串燒,燒到乾身油脂燒走晒(我希望係咁😆),雞心雞翼亦發揮正常!! 店員話唔係入貨現成嘅串燒,係自己人手將食材串起嚟嘅!! 🔘熊本豬腩肉串似係炆煮過嘅豬腩肉,然後再加啲醬汁拎去燒,所以好入味好軟腍!! 🔘忌廉芝士牛油果重口味嘅忌廉芝士同淡味嘅牛油果幾夾喎,焗完之後再加上木魚絲同香蔥,令口感更豐富!! 🔘牛筋大根味增煮牛筋大根都好入味,今次大根竟然好食過牛筋,稍嫌切得太細粒,味增個汁嘅味道好濃郁!! 🔘綠茶蕨餅有紅豆蓉作陪襯,綠茶粉都幾多!! 朋友近來愛上食蕨餅,個menu有嘅話佢都要order😂,我已經食到有啲麻木,覺得款款都差唔多味!! 😆

🔘昆布椰菜沙律
鹽昆布配上柚子醬汁加新鮮椰菜,好爽口清新!!

🔘唐掦炸白鱔
望落似炸魷魚鬚🤩,白鱔好肥美,炸粉唔厚,食落夠熱好香脆!!

🔘串燒雞翼/雞心/雞皮

🔘熊本豬腩肉串

🔘忌廉芝士牛油果

🔘牛筋大根味增煮

🔘綠茶蕨餅
有紅豆蓉作陪襯,綠茶粉都幾多!!