2018-10-21 174 瀏覽
是晚本身只係想同寶黎齊齊買枝樽仔奶茶/咖啡走,但係突然就想坐低食埋lunch因為見到有人食緊佢地既dinner set好吸引!除左濃滑香都諗唔到仲有咩字可以形容佢地既樽仔咖啡同奶茶果然係老字號!自取既價錢仲要超抵只係每枝15蚊,比起某明星好鐘意果間冰室性價平高好多!最衰我唔食羊,如果唔係凍凍地食佢個羊腩煲都應該好正(因為老闆極力推薦!)冰室內仲有得睇住電視撈飯始終都忍唔住要叫左呢個平日食開既set,真係史上最超值既特餐,咁高質去邊度搵?!個櫻花蝦炒蛋直情驚為天人,好食到癲(我對炒蛋好高要求)比起佐敦同九龍城果間有過之而無不及最正係每一啖都有櫻花蝦係裡面,果陣鮮味係畢生難忘叻沙係好味既湯底加好彈牙既油麵組成,材料唔使講係好靚,豆卜魚片蝦樣樣都好出色,摻摻加左米粉又令到個口感豐富左,整體配合得天衣無縫牛角酥如果可以脆熱返啲就好喇,不過可能係我掛住食個蛋所以搞到佢攤凍左之後就梗係叫返個隔離都食緊既黑松露沙拉一字骨啦!隔離飯香應該就係咁既意思呢個一字骨肉質好好,半肥瘦好容易就咬到舊肉出黎又唔會痴牙,黑松露醬真材實料勁大pat咁每舊肉都有,佢上菜果下真係超大陣菌味好香港口味炸肶又係餐廳精選,好大
樽仔奶茶咖啡

除左濃滑香都諗唔到仲有咩字可以形容佢地既樽仔咖啡同奶茶

特餐-叻沙摻摻配櫻花蝦炒蛋及牛角酥

最正係每一啖都有櫻花蝦係裡面,果陣鮮味係畢生難忘
叻沙摻摻

黑松露沙拉一字骨

港口味炸肶

港口味炸肶又係餐廳精選,好大隻成塊面咁大!炸肶上面既避風塘蒜粒令到成件事超級邪惡亦超級惹味!成隻肶肉質都好好,勁嫩滑,真係香港口味先會做得咁好!
火龍果咕嚕肉

唔覺意落多左一碟火龍果咕嚕肉,我地都照單全收啦,食唔哂老闆主動問我地要唔要包走,咪做大嘥鬼嘛
生果入饌唔係少見,火龍果好似真係第一次見!估唔到食落又幾夾喎!咕嚕肉係冇骨果隻,最岩我呢啲無牙力既懶人

榛子西多

堅持食埋我地覺得必點既榛子醬西多,真係不得了係十級邪惡,基本上唔使落右邊果隻糖漿,夠哂sweet
榛子西多

呢張相睇唔出,但其實再切多一半啲榛子醬係澎湃地流出黎,好!正!最神奇係每人一半都唔會覺得好漏!

食咁多野食完埋單都唔使120蚊好抵
樽仔奶茶咖啡