2022-12-12 31 瀏覽
同老公去完大館,周圍行吓,途經呢間餐廳嘅外牆,覺得好靚,所以就入去坐低飲杯嘢。餐廳唔算好大,簡單嘅聖誕裝飾增添氣氛。我哋揀咗一個落地玻璃位坐,可以望到街外,感覺好chill~上網見到好多人試yuzu espresso tonic,所以老公又叫咗呢杯黎試下,造型同味道都幾特別,不過啲汽可能會蓋過咗咖啡味道,所以如果係想追求較濃味嘅咖啡就可以試吓其他。我自己就叫咗espresso affogato,呢個咖啡味好濃!加埋球雲呢拿雪糕,就剛剛好,又可以當埋甜品食。最後我哋見到Apple tea vodka tiramisu 好特別,又係假期限定,所以又叫咗嚟試。好似食緊Apple crumble咁,但酒味好濃郁,幾特別,值得一試。

餐廳唔算好大,簡單嘅聖誕裝飾增添氣氛。

我哋揀咗一個落地玻璃位坐,可以望到街外,感覺好chill~