2024-12-06 0 瀏覽
今日去左上環一間餐廳食而家勁hit嘅冒菜, 又真係幾惹味😋吉祥套餐第一碗點左黃金酸菜湯, 配料有魚腐、墨魚丸、滑雞片、豆皮、油麥菜同海帶結, 麵就點左土豆粉。湯底唔太酸反而麻味非常出, 另魚腐都幾大軟熟, 墨魚丸係彈性口感, 油麥菜同海帶結就爽口, overall層次豐富, 而土豆粉就吸收曬湯汁嘅精華, 好開胃第二碗就試生椰蕃茄湯, 配蟹籽蟹粉丸、竹輪卷、午餐肉、美國肥牛、五花腩片同冰豆腐, 麵係火鍋麵, 湯底椰味同蕃茄味都超濃好出色!!呢碗嘅肉同丸類多啲, 感覺上好似打緊binlo咁, 火鍋麵同樣都係煮得岩岩好keep到有彈性, 岩曬係啲凍嘅天氣食洛神花山楂蘋果飲品試左特飲洛神花山楂蘋果, 味道會甜少少帶微酸, 用餐後飲可以幫助消化酸梅青檸烏龍茶另外試埋酸梅青檸烏龍茶, 呢款就比較fresh, 酸梅同青檸味都幾出, 茶底令成支野加左層次感自家製桂花蜜烏梅冰粉最後食埋甜品自家製桂花蜜烏梅冰粉, 啲冰粉嘅texture勁smooth, 桂花味好香, overall超滿足
今日去左上環一間餐廳食而家勁hit嘅冒菜, 又真係幾惹味😋

吉祥套餐

洛神花山楂蘋果