2021-02-03 1363 瀏覽
之前跳舞間唔中都會黎豆漿大王食晚飯,佢地嘅豆漿、粢飯係招牌菜,今次食一定要食翻個粢飯,仲要叫左多肉鬆,叫左個上海小籠包,但因為係好新鮮,要即刻蒸嘅,所以要等15分鐘左右,(太肚餓所以食左一個先記得影相,其實有四件的)之後我地叫左個酸辣麵,有少少辣,唔知點解有好大陣泰式辣醬味,不過都好味嘅,之後仲叫左個酥炸雞翼,一碟有四隻,炸粉較薄,但略為鹹左啲,不過我地飽到都食唔晒,最後壓軸介紹嘅係鹹豆漿,好好飲架,仲好飲過普通豆漿,佢入面加左蔥花、蝦米同埋好多塊油炸鬼,超好飲,不過我地最後都有再叫多個凍豆漿,食得太多鹹野,要解下渴。雖然食物整體都好好味,但餐廳環境就略為污糟,座位都比較逼夾,如果介意就真係要考慮一下外賣,因為依個係late lunch,所以係下午茶餐時段,非常抵食,埋單先至係$117,整體而言十分推介。

鹹豆漿
酸辣麵