2024-10-11
🎉 最近元朗新開咗一間日式料理,叫 第九味 對我嚟講 真係激動!我好鍾意日料,唔知道你係咪都同我一樣😋😋!今次我同朋友一齊去食,啲食物真係好新鮮,食完真心讚👍🏻芝士蟹籽玉子燒 $28外面滑滑,裡面滿滿芝士同蟹籽,真係好味到爆!魔女麻醬撈烏東 $68 一半沙律醬一半胡麻醬,中間仲有滿滿蟹籽同豬肉,麻醬香濃,烏東麵滑滑,幾口就食完,根本停唔到。吉列蝦加州卷 $78大份蝦炸得金黃,配上香滑酪梨,簡直好味!鵝肝手卷 $58鵝肝香濃,配海苔特製醬汁,口感超正,鍾意食鵝肝嘅值得一試。蟹柳手卷 $20經典小食,朋友最愛、蟹柳味道鮮甜。手作一口芝士 $68每一口都充滿芝士,每一次都會叫呢個菜式,食過返尋味!原條燒茄子 $48手瓜咁大條嘅茄子,燒得剛好,茄子嘅甘甜味道令人驚喜。燒牛骨髓 $68呢個係店舖嘅必吃之選,肉質嫩滑,骨髓嘅香滑真的好正,肉食者必試。醬燒魷魚筒 $46魷魚烤得香脆,搭配醬汁,味道超讚。飲品-士多啤梨梳打$48 清新解膩,飲完好舒服。荔枝梳打 $48 果香四溢,特別適合夏天飲。呢度嘅日式料理真係唔可以錯過,無論係菜式嘅創意定味道,都令人驚喜!如果你同我一樣鍾意日料,記得去試下!店鋪
芝士蟹籽玉子燒 $28
外面滑滑,裡面滿滿芝士同蟹籽,真係好味到爆!
魔女麻醬撈烏東 $68
吉列蝦加州卷 $78
大份蝦炸得金黃,配上香滑酪梨,簡直好味!
鵝肝手卷 $58
鵝肝香濃,配海苔特製醬汁,口感超正,鍾意食鵝肝嘅值得一試。
蟹柳手卷 $20
經典小食,朋友最愛、蟹柳味道鮮甜。
手作一口芝士 $68
每一口都充滿芝士,每一次都會叫呢個菜式,食過返尋味!
原條燒茄子 $48
手瓜咁大條嘅茄子,燒得剛好,茄子嘅甘甜味道令人驚喜。
燒牛骨髓 $68
醬燒魷魚筒 $46
魷魚烤得香脆,搭配醬汁,味道超讚。
飲品-士多啤梨梳打$48
清新解膩,飲完好舒服。
荔枝梳打 $48
果香四溢,特別適合夏天飲。
呢度嘅日式料理真係唔可以錯過,無論係菜式嘅創意定味道,都令人驚喜!如果你同我一樣鍾意日料,記得去試下!店鋪位於元朗建業街61號慶年樓地下2號舖,絕對值得一去!🥢✨