2023-09-22 29 瀏覽
行過見到有間拉麵店,睇menu價錢唔貴,就入去試下啦。呢間店嘅裝修充滿日本風。佢嘅環境舒適,座位安排得宜,令食客可以盡情享受日本嘅氛圍。首先,我地order左佢嘅小食,包括和風餃子同流心芝士年糕。和風餃子皮薄餡多,餃子內嘅肉質鮮嫩多汁,配上特製嘅醬汁,味道超級美味。芝士年糕係另一個亮點,年糕軟綿,芝士濃郁,非常好味。而主菜方面,我地嗌咗佢嘅豚骨拉麵同櫻花蝦帆立貝沾麵。豚骨拉麵嘅湯底濃郁,豚骨味道香濃,配上彈牙嘅拉麵麵條同鮮嫩嘅叉燒,真係一碗令人滿足嘅拉麵。帆立貝櫻花蝦沾麵係另一個特色,沾麵麵條煮得剛好,搭配上鮮甜嘅櫻花蝦同特製嘅醬汁,味道鮮美,令人回味無窮。總括而言,呢間日式小店提供美味嘅和風餃子同芝士年糕,加上豐富嘅主菜選擇,絕對係一個讓人回味無窮嘅地方!如果你想搵一間有日本風味嘅小店,呢度絕對值得一試!