💛今日搵食又搵到黎大角咀, 跟實近排大角咀好多新餐廳,真係有排試😆而今日黎到呢間良心小店就係"小島料理",主打慢煮牛丼同沖繩豬肉塔可飯😋——不過店鋪細細加上慢煮處理需時,晚市食唔到6點頭輪可能要等一個鐘左右,想黎就睇時間啦😜難得黎到,就梗係試下佢主打嘅”慢煮牛板腱牛丼”同”沖繩豬肉塔可飯”啦😍丼飯仲會跟湯同前茶,好有日式家庭餐廳感覺架➡️"慢煮牛板腱牛丼"我地叫左個大盛,一黎到滿滿嘅牛肉,最少都有十幾片份量十足架,而且因為慢煮肉質仲係偏紅,咬落好嫩好重牛味,加埋sour cream同蛋撈飯食真係一流👍🏻👍🏻➡️"沖繩豬肉塔可飯"係沖繩特色料理,入面加左生菜絲,蕃茄碎同自家製乳酪,非常清新,而豬肉有少少辣,加起上黎出奇地夾,惹味得黎又夠哂健康,有驚喜😝最後我地仲叫左個➡️"宇冶抹茶鬆餅",餅身好鬆軟同蛋味突出,但抹茶味就略為不足,不過不失啦😉總括黎講,食物質素非常唔錯,價錢都相對合理,不過排隊時間真係較長,睇岩時間黎食到頭輪係一個非常唔錯嘅選擇,值得支持💪🏻💪🏻🔸慢煮牛板腱牛丼 大盛 ($118)🔹沖繩豬肉塔可飯 ($58)🔸宇冶抹茶鬆餅 ($15)

——
前菜
慢煮牛板腱牛丼 大盛

沖繩豬肉塔可飯

宇冶抹茶鬆餅

🔸慢煮牛板腱牛丼 大盛 ($118)
🔹沖繩豬肉塔可飯 ($58)
🔸宇冶抹茶鬆餅 ($15)

2022-04-23
前菜