2023-12-13
好難先book到寿々乃一去到已經比門口環境吸引住 想叫Sake同朋友小酌一杯 聽師傅介紹一品純米大吟釀 米甜味完全感受到又順口 先付有疊魚銀杏同木之子秋刀魚暖湯由酸汁配平目魚先醒胃,然後到深海池魚-縞鰺,厚切完美展現到油脂香氣、鮮甜同肉質層次感。再黎係我人生中食過最爽脆既八爪魚吸管,配上Wasabi油漬,呢個食法完全衝擊我味蕾! 正 !師傅之後展岀八爪魚真身 下一碟北海道白見貝加赤背,本人十分之欣賞赤背鮮甜季節性既香箱蟹 師傅將成隻蟹拆晒 每一啖都鮮嫩嘅肉質再加上令人回味無窮嘅蟹膏蟹籽 三文魚子每粒十分之鮮甜 再配上蘿蔔蓉因為對蝦敏感,師傅特別為我準備咗愛知縣海蜆,完全唔需要任何調味,都可以感覺到海蜆嘅鮮甜。另外追加左昆布汁燒白子 一啖咬落去外帶昆布汁帶偏鹹既味道再加上白子係口中奶油嘅感覺 令你不知不覺食完一嚿再想食多嚿 金目鯛、關鯖、青森縣帆立貝、福岡縣槍魷魚、北海道秋刀魚,點少得大家最鍾意嘅中拖羅、大拖羅、油漬拖羅。 最後點少得北海道根室海膽!鮮甜幸福嘅感覺一次過充滿晒口裏面!飲完麵豉湯暖胃,又點會少左飯後甜品,日本時令嘅柿再加上南瓜蒸布甸,淡淡嘅甜味令你覺得甜而不漏。師傅為人親切
一去到已經比門口環境吸引住
想叫Sake同朋友小酌一杯 聽師傅介紹一品純米大吟釀
米甜味完全感受到又順口
先付有疊魚銀杏同木之子秋刀魚暖湯
師傅之後展岀八爪魚真身
下一碟北海道白見貝加赤背,本人十分之欣賞赤背鮮甜
三文魚子每粒十分之鮮甜 再配上蘿蔔蓉
師傅為人親切令大家都會一齊分享下生活既點滴,一期一會又恍如朋友既感覺令我覺得除咗享受美食之外,都係一種好好嘅體驗。