2024-07-23 569 瀏覽
今日嚟到AIRSIDE原因想帶隻寵物行商場見到有間新開垃麵店而且睇餐廳名知道日本出名拉麵店,估唔到日本咁人氣嘅拉麵終於登陸香港🇭🇰拉麵拉麵控嘅我一定要你試吓湯底好唔好食✨極品叉燒拉麵 🍜超級重份量有5塊叉燒,每塊切得好薄身燈光下叉脂比例一半,每一啖食油脂香味,拉麵比較幼身,而每條拉麵啱啱掛上豚肉湯,拉麵嘅質感比較彈牙,湯底特別濃郁,另追加味付蛋用咗日本豉油浸過嘅雞蛋半熟透明,咬一口非常之豐富✨✨厚切叉燒丼叉燒用咗火焰噴槍微微焦香,香味好濃配上珍珠飯口感好飯有黏口,好好味✨章魚小丸子依個章魚小丸子比較特別就係麵粉漿燒到好嫩又好彈牙,每一啖都有章魚粒色整到外脆內嫩,個人覺得小丸子唔錯✨唐揚炸雞炸雞柳炸皮好鬆脆食落去口感好Juicy,而且好嫩滑,點上醬汁增加咗雞肉嘅口感✨加咗一個日式嘅綠茶 ,甘香得來又唔會太過濃,而且中和油膩,另外older無糖可樂同拉麵簡直係絕配

今日嚟到AIRSIDE原因想帶隻寵物行商場
見到有間新開垃麵店