和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
就算岩岩去完日本,朋友約食和牛燒肉一樣抗拒不了。今晚朋友帶我去尖沙咀噴水池附近既希爾頓大廈,原來上一樓就有一間專食和牛燒肉既餐廳。門口見到MENU上唔同種類既牛已經流哂口水,入到去見到玻璃櫃入面放左唔同地方頒發既獎項/証書,感覺更有保証。晚上時段到訪,好在朋友有Book位,見住客人一枱又一枱咁入,人氣都唔弱。值得一讚,以燒同餐廳黎計,座位舒適,抽風都做得幾好,唔大油煙。餐廳主打和牛,所以我地目標都好明確主攻牛為主。一打開MENU,眼見唔少盛合都好吸引!另外仲有唔少內臟/豚肉/雞肉/海鮮/刺身/鍋物作選擇。每一份點選既肉類份量都剛剛好,加上少少油脂,達到Perfect既地步!所有和牛質素同我係日本食既都有得fight!新鮮之餘,同質入口即溶,配一口白飯油脂感會無咁重。只外醬汁有三款:醬油、檸檬汁、海鹽,不過唔沾醬其實牛味都夠重。我個人會比較喜歡海鹽加上檸檬汁,會較為開胃。另外當然唔少得飲品!燒肉配啤酒是常識吧!Drink Menu選擇多,啤酒、燒酎、梳打、汽水全部都有。多人既話Order枝大既日本酒一樣可以。 ______________________________🔸 特選日本產和

特選日本產和牛肉眼
日本產豬五花肉