2K
🌌旺角樓上爆場西餐廳🌌-最近又係年尾聚會好日子 所以約咗朋友嚟咗呢間位於旺角樓上嘅西餐廳 價錢算平易近人 氣氛又唔會太拘謹😍 而且嘢食擺盤都幾靚好啱打卡 好適合re-u聚會食飯🎉-🦞海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意粉 $168珍寶巨蝦真係幾大隻吓🤣 蝦用咗麵包糠同櫻花蝦乾包住蝦身炸過 所以外脆入面仲係幾彈牙😗 龍蝦忌廉汁都幾多 每條扁意粉都可以沾滿醬汁 唔怕冇味😝 加上櫻花蝦乾 成碟蝦味都好突出 真係蝦蝦蝦😂-🍔鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $158以鳥籠上菜 真係要打一打卡😛 漢堡有少少似smash burger形式 牛肉外層焦脆 入面肉味都好出 仲有肉汁流出添 如果個肉餅結實多少少就更正😋 最fancy係漢堡仲有一塊好肥美嘅鵝肝 油香十足😍 加埋芝士同用牛油烘過嘅包包 極邪惡配撘呀😛-🍋檸檬蛋白霜批 $48蛋白霜幾輕盈 加上檸檬醬做饀料 口味酸甜平衡🍋 批底都好香脆 上面仲有一層薄薄嘅蛋糕 口感層次都好豐富 都幾出色🥰-🍰開心果巴斯克芝士蛋糕 $48另外我地仲加點咗一客芝士蛋糕 蛋糕本體口感綿密 偏扎實路線😗 開心果味好濃郁好突出 而且唔會好甜 唔錯呀😝-🧸Tearapy Ic
🌌旺角樓上爆場西餐廳🌌
🦞海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意粉 $168

🍔鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $158

🍋檸檬蛋白霜批 $48

🍰開心果巴斯克芝士蛋糕 $48

🧸Tearapy Ice Bear Mocha $44
🥥開心果椰椰 $44
另外我地仲加點咗兩杯飲品 分別係打卡一流嘅熊仔冰mocha 咖啡冰成熊仔形狀 倒上espresso shot同牛奶 同朱古力醬 好cute cute😗 另外開心果椰椰係口用咗開心果奶蓋搭配椰子水 口味清新得嚟又有層次 估唔到佢地都幾夾 唔錯🤭

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓