2024-09-10 205 瀏覽
喺旺角附近拎完月餅,一個人想食簡單嘅晚餐,嚟到嘅朗豪坊嘅 THE COFFEE ACADEMÏCS,除咗有精品咖啡,仲有多款主菜同小食。店內提供晚市套餐同下午茶套餐,下午茶經過可以嚟食份甜品 chill 下😎今日我就叫咗一份 三星蔥油蒜意粉加煙三文魚🍝 同一杯 dirty 😚 店員一送上咖啡,就聞到濃烈嘅咖啡香氣,其實 Dirty 係以冰凍嘅鮮奶混合濃縮咖啡,當啲咖啡融入冰凍嘅牛奶嘅時候,就會係玻璃杯中呈現花紋圖案,充滿視覺嘅享受,而入口一冷一熱嘅口感,同樣令人回味,飲嘅時候記得唔好手多多mix埋呀~而主食嘅意粉沾滿蔥油同橄欖油嘅香味,超惹味呀,意粉充滿咬口之餘,仲有蒜香味😋 加埋煙三文魚,嫩滑又帶有少少煙薰味,口感濃郁,而且份量啱啱好。下次過嚟可以捉埋朋友一齊試埋佢哋嘅西多班戟同牛角包三文治先🤤