2021-06-08
聽日返工喇!響銅鑼灣行左陣決左早少少食埋飯就返屋企,又到今晚食咩好呢個問題!Sogo附近有咩日本野食呢?OK!試下打去一門問下,可能星期日同埋早,比到位我喎,let’s go!因為疫情關係都有3-4個月無來食野,呢間都係我好鍾意的日本餐廳,今次兩個人可以坐到埋面卡位,very good!天氣熱熱地,食D開下胃的野先啦,海膽 Tora先上檯啦海膽保持水準,加D青瓜絲幾粒飯仔用紫菜包,隔離個個食下一粒食下一粒,好快食晒喇喎,Encore 左多一客就差唔多喇!Tora 係中拖,都岩食不過厚身少少的會更岩我胃口話說每次來我都會問下有咩事令靚魚,之前食過條金目鯛食過番尋味不過叔叔幫我問左師傅今日唔推介我食魚。。。咁唯有下次,今日佢推薦我食三文魚鮫,咁又試下丫!味道其實又唔算同出面的餐廳有好大分別不過絕對合格架,我心裡面仲係掛住條金目鯛每次來雞翼同牛舌同鱔都must eat,今次我一人獨享兩串肥鱔,滿足!鍾意食鱔的朋友下次來真係試下,幾次都無令我失望最後其實都飽左7成但又想食個飯,咁就來個鰻魚飯喇喂,係唔係今日我太想食魚好似比平時好食喎,食飽飽,飲多杯玄米茶就埋單走人呢間餐廳價錢對得住質素,我有聽
天氣熱熱地,食D開下胃的野先啦,海膽 Tora先上檯啦
Tora 係中拖,都岩食不過厚身少少的會更岩我胃口
呢間餐廳價錢對得住質素,我有聽人講過話服務態度麻麻不過so far 我來幾次都愉快的,好快我應該又會約多兩個朋友再來架喇!