呢間餐廳裝修走型格路線,感覺好cool;可以話係酒吧,因為酒嘅款式及品種都非常之多,又可以話係西日fusion餐廳,用西式嘅概念以日式嘅做法;呢喥仲有戶外區域,感覺都好chill🥰。🥢前菜小吃醃漬蒜頭及牛蒡:坐下先來兩款小吃,鹹香爽脆,而且都非常開胃。🥢AKAGAI爽脆鮮甜嘅赤貝包住香蔥及蘆筍,口感清新鮮爽。🥢SHREDDED CELTUCE SALAD爽脆嘅萵筍切到幼幼長長,面頭舖上三文魚籽、蘿蔔蓉及鰹魚絲,並配上 鹹鹹香香嘅湯汁,極像冷麵一樣。🥢CARAMELIZED PUMPKIN薄薄一層微微焦香嘅焦糖,包住香甜軟綿嘅南瓜,入口熱辣辣,感覺暖意入心。🥢CHARCOAL GRILLED EEL侍應即場用炭烤香鰻魚嘅表皮,所以食落好香脆,而且炭香味亦超濃,正因為沒有濃濃嘅醬油調味,所以食到鰻魚嘅原味道及魚油嘅甘甜。🥢A4 WAGYU CUTLET CHARCOAL SANDO以竹炭麵包夾住炸到脆卜卜嘅吉列外皮,配合粉嫩肥美、甘香味濃嘅和牛, 確實係極級豪華又肥美嘅三文治。🍰抹茶芝士餅芝士味濃香,口感幼滑,同時帶着清新嘅抹茶味。🧆大福餅Q彈軟糯嘅外皮配合綿滑紅豆餡,傳統日本小食嘅風味。

🥢前菜小吃

🥢AKAGAI
爽脆鮮甜嘅赤貝包住香蔥及蘆筍,口感清新鮮爽。

🥢SHREDDED CELTUCE SALAD

🥢CARAMELIZED PUMPKIN

🥢CHARCOAL GRILLED EEL

🍰抹茶芝士餅
芝士味濃香,口感幼滑,同時帶着清新嘅抹茶味。

🧆大福餅
Q彈軟糯嘅外皮配合綿滑紅豆餡,傳統日本小食嘅風味。

🍸GRAFF PINK
入口帶着酸酸甜甜嘅西柚味,非常醒神易入口,繼而略帶微苦,結尾滲出微微辛辣,好有個性及層次,正。

🍷Rose Wine
Delas Cotes Du Rhone Saint Esprit 2022, Cotes Du Rhone France
散發濃郁嘅雜莓香氣,飲落帶着紅桑子及櫻桃嘅味道,酸酸地好清爽。