2024-07-09 731 瀏覽
見到屋企對面新開咗呢間餐廳,記得之前喺海運都想試,星期日夜晚終於有時間試到可能餐廳新開的關係,其實有好大改善嘅空間首先,我同媽媽嚟食,打算叫一個主食,一個甜品,兩杯飲品,因為我哋想食完主食先至上甜品,所以落單嘅時候,甜品備註咗叫起。落完單之後,有侍應過來通知我們,甜品雖然寫咗叫起,因為系統問題,其實佢哋會一齊做的,所以如果下次想甜品後上的話,要分開落單,我們同意咗,冇問題的。不過,之後問題來了,我們的主食,大約在下單後半小時才到,我們以為甜品要做時間比較長,大約下單1小時還未到,發覺唔對路🧐去問問職員係咪漏咗單,先至發覺,原來廚房見到叫起,真係要叫佢先起🤣咁之前侍應講嘅嘢又係點樣?😅😅😅第二個問題,我哋叫咗兩杯飲品,第一杯係紫薯牛奶,賣相幾好,我都試飲咗一啖,正正常常。第二杯飲品係芒果沙冰,影相效果一流,不過芒果味道比較淡,飲落去又冇乜甜味🫠主食我哋叫咗燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯,個賣相的確係幾好,不過啲飯得少少辣味,冇乜鹹味,我懷疑廚房冇落鹽🤣🤣🤣黑毛豬都算幾好食😋最後甜品,揀咗芒果窩夫,又係賣相一流,呢個甜品係成晚最好食,窩夫幾有蛋香味,忌廉又唔會太漏,雖然芒果唔係太甜,但係芒果醬做

可能餐廳新開的關係,其實有好大改善嘅空間

第二個問題,我哋叫咗兩杯飲品,第一杯係紫薯牛奶,賣相幾好,我都試飲咗一啖,正正常常。第二杯飲品係芒果沙冰,影相效果一流,不過芒果味道比較淡,飲落去又冇乜甜味🫠主食我哋叫咗燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯,個賣相的確係幾好,不過啲飯得少少辣味,冇乜鹹味,我懷疑廚房冇落鹽🤣🤣🤣黑毛豬都算幾好食😋最後甜品,揀咗芒果窩夫,又係賣相一流,呢個甜品係成晚最好食,窩夫幾有蛋香味,忌廉又唔會太漏,雖然芒果唔係太甜,但係芒果醬做咗增添味蕾嘅效果,所以成晚唯一令到我滿意嘅就係呢個甜品🥹

第三個問題,呢間餐廳,原來晚上八點關門😅點解會咁早關門?🤣🤣🤣

坦白講,暫時我都應該唔會再食呢一間,或者其他分店,雖然侍應嘅服務態度係幾好,不過以味道,落單系統處理,出菜速度,不太令人接受🤦🏻‍♀️

2024-07-07