2024-12-21 521 瀏覽
📍 Terrace in seaside(長沙灣)@terrace.in.seaside就嚟聖誕節🧑‍🎄點可以唔食返一啲聖誕主題嘅特色餐🎄估唔到喺長沙灣都可以望住維港海景😣真係一個令我喜出望外嘅地方!下晝5:00嚟到,仲可以望住日落食聖誕節大餐🧀日落再加埋聖誕老人🤶成個感覺都好溫馨同浪漫💕餐廳亦有設有戶外室內嘅位置歡迎各位狗主或者鍾意坐室外睇風景既客人享受😎無論坐室內定室外,環境一樣咁靚🩷✨不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫!朱古力窩夫外層香脆裏面軟滑暖笠笠,外層脆入面綿密,朱古力味濃之餘又唔會太甜,帶蛋香,仲有聖誕老人,特別配襯🎄另外加埋車厘子🍒草莓🍓份外夾😘✨超級肉醬芝士千層麵口感Q彈的自製蛋黃千層麵皮番茄醬味道很濃很酸跟起司結合的濃郁味道好融合一層一層堆砌出既千層麵烤至外皮酥脆誘人仲有芝士拉絲🧀✨輕盈又滿足的煙三文魚沙律煙三文魚份量比想像中多!而且唔會切得太薄有口感!三文魚夠肥美!三文魚嘅鹹鮮配清甜沙律菜,口感清新🩷✨ 綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶特別在於有棵聖誕樹🎄 係奶蓋上浮游~係用新鮮嘅西柚榨成果汁,配搭埋清新嘅綠茶 飲緊嘅同時又食到飽滿多汁嘅西柚肉,成個人好Fresh 念 清新又
📍 Terrace in seaside(長沙灣)
@terrace.in.seaside

真係一個令我喜出望外嘅地方!
下晝5:00嚟到,仲可以望住日落食聖誕節大餐🧀

日落再加埋聖誕老人🤶
成個感覺都好溫馨同浪漫💕
餐廳亦有設有戶外室內嘅位置

✨不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫!

✨超級肉醬芝士千層麵
烤至外皮酥脆誘人
仲有芝士拉絲🧀

✨輕盈又滿足的煙三文魚沙律

✨ 綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
特別在於有棵聖誕樹🎄 係奶蓋上浮游~
係用新鮮嘅西柚榨成果汁,配搭埋清新嘅綠茶 飲緊嘅同時又食到飽滿多汁嘅西柚肉,成個人好Fresh 念 清新又解膩~

✨熬夜後要飲嘅菊花茶
連續返咗五晚通宵,見到呢個名,即刻嗌返杯嚟飲,即叫即沖嘅菊花茶,冇特別添加糖,特別清純,滋潤一下🌼

2024-12-30 0 瀏覽
《海傍韓式料理🍊》———————————————-#Terraceinseaside 🇰🇷-呢間係南昌嘅Terrace in seaside嘅分店位處海傍,遠眺維港景都幾靚,環境寬敞,走韓式小清新路線,坐得好舒服😌-🎅 綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶勁有聖誕氣氛!西柚綠茶味道清甜,mix 埋口感順滑嘅綠茶奶蓋,平衡得好好😌-🍝 ⁠超級肉醬芝士千層麵味道層次豐富,鹹鹹香香,食唔停口😝千層麵條撈埋芝士肉醬餡料,味道香濃,夠哂足料🤣-🥗 輕盈又滿足的煙三文魚沙律沙律非常開胃,擺盤幾有心思,感覺健康🥰-🧇 不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫!聖誕主題賣相好吸引,打卡一流🎄 窩夫質地鬆軟,充滿朱古力香味,味道香甜,配搭埋雜果咁食都夾🍓-🍌 抵deal 指數:7/10-📍 Terrace in seaside:長沙灣荔盈街10號Soho West 1樓101號鋪⏰ 星期一至日 08:00-20:00
《海傍韓式料理🍊》
———————————————-
#Terraceinseaside 🇰🇷
🎅 綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
🍝 ⁠超級肉醬芝士千層麵
🥗 輕盈又滿足的煙三文魚沙律
沙律非常開胃,擺盤幾有心思,感覺健康🥰
🧇 不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫!
🍌 抵deal 指數:7/10
⏰ 星期一至日 08:00-20:00
2024-12-17
💝最近聖誕假期,我去左位於長沙灣既SOHO West,呢個新商場距離南昌站只需步行幾分鐘。坐係海邊,望著維港靚景,享受我最愛既Cafe,真係浪漫又寫意!不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫🎅🏻✨🧇外脆內軟既窩夫,朱古力味濃郁卻不會太甜,還帶有淡淡的蛋香,特別搭配聖誕老人造型!仲有新鮮既車厘子🍒和草莓🍓,味覺更加豐富!超級肉醬芝士千層麵🧀 千層麵真係令人驚艷!溫泉蛋下面藏著芝士和蕃茄肉醬,Q彈既口感讓人一口接一口,開胃又滿足!輕盈又滿足的煙三文魚沙律🥗煙三文魚份量十足,口感柔軟唔會太鹹,搭配新鮮沙律菜,清新又好味🩷綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶🎄飲品賣相可愛,抹茶奶蓋上仲有一棵聖誕樹🎄,非常適合拍照打卡,喝下去更是清新爽口!濟州柑橘乳酸梳打🍊 酸酸甜甜既口感,柑橘風味非常突出,每次來都一定會點,必飲之選!

💝

不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫🎅🏻✨🧇

超級肉醬芝士千層麵🧀

輕盈又滿足的煙三文魚沙律🥗

綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶🎄

濟州柑橘乳酸梳打🍊

最近長沙灣有新商場- soho west位置就係長沙灣海濱長廊位置!小朋友同毛孩都可以盡情放電⚡️環境仲好舒服望住個海睇日落好靚❤️我帶左狗狗去提早過聖誕🐶🩷仲去左terrace.in.seaside 有戶外位置可以望住靚景慢慢食🐶D sofa仲坐好舒服😆🎅🏻🧇⁠不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫講左甜品先 因為估唔到佢質地做得咁好👅有時出街食到窩夫會硬崩崩🥲呢個咬落去內面係係好鬆軟😮😍老公咬左啖都即刻讚好😂旁邊仲有唔同款式既水果🍇🍒🍓加上聖誕老人糖霜公仔🎅🏻非常可愛🍝超級肉醬芝士千層麵我覺得佢叫超級係因為超級邪惡呀🤣千層麵上面除左有流心蛋🤤仲有好多芝士同滿滿肉醬🍝🥗輕盈又滿足的煙三文魚沙律三文魚既份量都幾多🤝🏻連同新鮮蔬菜一齊食 好清爽🥗🎄綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶味道同平時西袖綠茶差不多入面有大大舊原西柚係到上面有小聖誕樹 氣氛十足💚
最近長沙灣有新商場- soho west
位置就係長沙灣海濱長廊位置!
小朋友同毛孩都可以盡情放電⚡️

🎄綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶
味道同平時西袖綠茶差不多
入面有大大舊原西柚係到
上面有小聖誕樹 氣氛十足💚
🍊Terrace in seaside 🍊呢間韓國餐廳又開新分店,我諗今次呢一間應該係數一數二嘅靚景😍,佢係喺正長沙灣海濱花園嘅SOHO West裏面,其實就近南昌地鐵站,呢一度對正個海旁🌊,超寫意,因為新開冇耐嘅關係,所以比較少人,行起上嚟都舒服啲😌,之前都有去過海港城同埋Airside嘅分店,記得佢最出名嘅係嗰杯橘子特飲,今次嚟到就試吓佢哋唔同嘅菜式先,咁啱因為聖誕節嘅關係,佢哋推出咗唔同嘅聖誕特餐,係幾精緻嘅👍🏻🥗輕盈又滿足的煙三文魚沙律 $86 :首先叫咗個三文魚沙律,佢都幾足料嘅👍🏻,除咗煙三文魚之外,另外配咗cream cheese喺裏面,煙三文魚新鮮唔會好鹹,沙律菜份量足夠,另外配埋青檸同青瓜夾住食又幾fresh喎😆🍝超級肉醬芝士千層麵 $92 :另外就叫咗一份肉醬千層麵,估佢唔到又幾足料喎,每一層都有肉碎蕃茄蓉同埋雜菜粒,仲有一大塊芝士,燒起上嚟都幾香,面層再加多隻流心蛋,切開撈落啲面度超惹味🍹雲海蘋果茶 $45 :嘢飲就叫咗一杯熱嘅蘋果茶,賣相唔錯,茶嘅味道都幾香濃,蘋果味有夠,仲有鮮蘋果粒喺裏面🍹綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 $58 :佢哋嘅特飲其實寶貝都幾特別,好似呢一杯

🍹綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶 $58 :佢哋嘅特飲其實寶貝都幾特別,好似呢一杯咁,橙色漸變嘅西柚綠茶再加面層係綠茶奶蓋,超有聖誕氣氛,飲起上嚟酸酸甜甜,又有啲奶香味咁係幾特別

🍰不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫 $138 :最後叫咗個甜品就係佢哋聖誕先有嘅聖誕老人朱古力窩夫,通常都係即叫即整,所以嚟到嘅時候都係熱辣辣,外脆內軟,朱古力味係幾濃郁,佢哋嘅伴碟幾吸睛既,有聖誕嘅元素,水果種類都唔少,車厘子,藍莓,士多啤梨同紅桑子都有,配埋一齊食冇咁膩嫁
2024-12-21 466 瀏覽
✨朋友帶我去咗長沙灣Soho West 食好嘢!這間韓西式嘅cafe,環境好光猛,木系設計環境舒適!最正係望住無敵靚海景,簡直好似度緊假咁!🍴輕盈又滿足的煙三文魚沙律煙三文魚捲成玫瑰花好靚,配埋水牛芝士,健康又好味!😋🍴超級肉醬芝士千層麵千層麵好好味,又唔會太厚身,加上濃郁嘅蕃茄醬汁好均勻,每啖都有肉醬及芝士好豐富,好好味🤤🧇不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫賣相好靚,可愛聖誕老人伴着窩夫好有聖誕氣氛,朱古力窩夫外脆內軟,而且朱古力味 濃郁又唔太甜,伴有新鮮車厘子、藍莓、紅莓,加些奶蓋一起吃仲正👍真係必試!!🎄綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶好有聖誕氣氛的飲品,大大塊西柚綠茶清甜可口,配上厚厚的綠茶奶蓋,Creamy又帶點清新!🍊濟州柑橘乳酸梳打顏色係我至愛嘅紫色好靚😍柑橘好清新又甜加上乳酸,飲落酸酸甜甜好好飲!🌄環境真係好適合同朋友坐同埋 慢食同埋傾偈chill下,可以欣賞埋日落,夜景都吾錯!

🍴輕盈又滿足的煙三文魚沙律
煙三文魚捲成玫瑰花好靚,配埋水牛芝士,健康又好味!😋

🍴超級肉醬芝士千層麵

• 輕盈又滿足的煙三文魚沙律
  • 超級肉醬芝士千層麵
  • 濟州柑橘乳酪
2024-12-18 188 瀏覽
今晚去左Terrace in seaside食嘢啦!🍽 喺南昌站行過去都係5分鐘距離!地點非常方便😽 今次試咗佢哋嘅綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶🍵,清新又開胃! 唔使爬煙囪就可以食到聖誕老人🧑‍🎄朱古力🍫窩夫,個朱古力味好重👍🏻而且配埋水果可以解膩,忌廉都好好味! 超級肉醬芝士千層麵🍝,濃郁肉醬加上滑溜芝士,真係飽口!!呢個極度推薦再食,佢仲有埋溫泉蛋😻 煙三文魚沙律🥗 清爽又健康,再配上朝露玫瑰花茶,溫暖心情!☕️ Terrace in seaside嘅食物真係驚喜連連,環境又舒適,望住過海食嘢絕對係一個完美嘅用餐體驗!🌟

今次試咗佢哋嘅綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶🍵,清新又開胃!

餐廳環境舒適,裝修得好有情調,啱晒朋友聚會或者情侶約會。輕盈又滿足的煙三文魚沙律:煙三文魚配上各種蔬菜同水牛芝士,仲有少少檸檬汁提味,輕盈又清新,食晒成碟都唔怕!超級肉醬芝士千層麵:肉醬同芝士層層疊疊,味道濃郁,芝士拉絲效果一流,每一口都充滿肉醬嘅香味!不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫:窩夫外脆內軟,配上濃郁嘅朱古力醬,再自行淋上奶蓋醬,中和咗朱古力嘅甜味,再加入各種莓類水果,酸酸甜甜好正。綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶:好特別嘅飲品!滑溜香濃嘅奶蓋,配上清新嘅西柚綠茶,味道層次分明,飲落好清新,好解渴。濟州柑橘乳酸梳打:比西柚綠茶甜啲,柑橘味好突出,梳打水則令整體更加清新,好飲!
餐廳環境舒適,裝修得好有情調,啱晒朋友聚會或者情侶約會。

輕盈又滿足的煙三文魚沙律:

超級肉醬芝士千層麵:

不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫:

綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶:

濟州柑橘乳酸梳打:
2024-12-17 283 瀏覽
第一次去長沙灣SOHO West新商場戶外位景色勁開揚 夜晚睇到聖誕樹燈飾嫁🎄全餐廳以沉浸式🍊主題 聖誕花環用乾橙片做 最特別連廁所鏡都訂造🍊型 🐠輕盈又滿足煙三文魚沙律$86豐富火箭菜 洋蔥🧅新鮮煙三文魚配忌廉芝士青瓜🥒青檸伴碟 酸醬汁開胃 清新夏日口味🍝超級肉醬芝士千層麵$92香濃芝士拉芝🧀蕃茄醬味重🍅仲有隻流心蛋🥚二人份量剛剛好🧇不會爬煙囪聖誕老人朱古力窩夫$138胖胖聖誕老人好可愛🎅🏻窩夫朱古力味香濃士多啤梨🍓紅桑子 藍莓🫐車厘子🍒薄荷葉裝飾 聖誕必點🍵綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶$58順滑抹茶奶蓋上有棵得意樹仔🎄兩舊大新鮮西柚果汁🍊配綠茶夠fresh🍎熱雲海蘋果茶$45奶蓋泡沫雲海 杯中多粒粒蘋果肉蘋果綠茶味濃郁🍵
第一次去長沙灣SOHO West新商場

兩舊大新鮮西柚果汁🍊配綠茶夠fresh

🍎熱雲海蘋果茶$45
奶蓋泡沫雲海 杯中多粒粒蘋果肉
蘋果綠茶味濃郁🍵

最近同事介紹我去呢個喺南昌站附近嘅新商場因為可以望住個海喺陽光底下食brunch呢間連鎖嘅韓式柑橘主題餐廳好好認平時早餐有優惠我平日晏晝去間餐廳都坐滿晒估唔到呢個唔算方便嘅地理位置都咁多人流🎅🏻超級肉醬芝士千層麵🍝🎅🏻輕盈又滿足的煙三文魚沙律🥗🎅🏻熱泡沫咖啡☕️🎅🏻綠雪奶蓋聖誕西柚綠茶🎄🎅🏻不會爬煙囪的聖誕老人朱古力窩夫🧇肉醬千層麵味道偏甜焗得啱啱好唔會硬建議同朋友share獨食嘅話份量有啲太多煙三文魚沙律入面有埋生洋蔥同芝士撈埋沙律醋嘅口感好fresh真係有輕盈感😆另外揀咗兩個有聖誕特色嘅item兩款都唔甜之餘個窩夫嘅朱古力味好出~如果同小朋友一齊嚟食嘅話一定仲開心食完之後又有空間可以俾小朋友放電媽媽就可以同姊妹們繼續傾偈食下午茶~
最近同事介紹我去呢個喺南昌站附近嘅新商場

建議同朋友share獨食嘅話份量有啲太多
煙三文魚沙律入面有埋生洋蔥同芝士
撈埋沙律醋嘅口感好fresh真係有輕盈感😆
另外揀咗兩個有聖誕特色嘅item
兩款都唔甜之餘個窩夫嘅朱古力味好出~
如果同小朋友一齊嚟食嘅話一定仲開心
食完之後又有空間可以俾小朋友放電
媽媽就可以同姊妹們繼續傾偈食下午茶~
2024-12-07 617 瀏覽
對住個海景食早餐😍 性價比超高👍 位於南昌站行5分鐘就到的近商場,坐擁無敵靚景,環境舒適可以選室內或室外都一樣咁 chill😊牛油果三文魚鹹窩夫沙律 $62第一次食鹹窩夫又幾好味喎😍好有蛋香味內有火腿粒香草洋蔥😋 三文魚砌成一朵花,賞心悅目🤩柑橘湯力咖啡(跟餐)早餐可選咖啡/茶一杯,原來咖啡是指餐牌內的所有咖啡🤩 即叫返杯價值$52的柑橘湯力咖啡先🤤 賣樣非常吸引,有片新鮮橙同一片乾橙,底層柑橘汁還有柑橘粒,入口淡淡的橙香及粒粒口感👍望住個靚景,藍天白雲下慢慢嘆呢個早餐,真係chill到爆🤩 早餐由$42起加一服務費。 淨係個景都值回票價啦👍

牛油果三文魚鹹窩夫沙律 $62

柑橘湯力咖啡(跟餐)

2024-12-06
早餐
2024-12-06 714 瀏覽
星期日同朋友專登去南昌這個分店食下午茶,去到的時候見到室外有座位的,然之後前邊排咗幾台客人,等咗10幾分鐘,侍應都未有執枱安排客人入座,但係見到侍應是非常得閒的,行嚟行去唔知做緊乜嘢,過多幾分鐘,室內也有幾台客走了,有吉位的時候,侍應不會第一時間去執枱,企定定喺度咩都唔做,明明不是忙,執枱慢到都唔想安排客人入座咁,差不多等了半個小時,有個比較肥既男侍應出嚟問客人想坐室內定室外,講完之後,男侍應又入返舖頭,依然行嚟行去都係冇執枱,唔知做緊乜嘢……隔咗好耐,終於有個女侍應執枱,但係又唔係即刻安排客人入座,嗰下真係O晒嘴,排在前邊嘅一台客人已經嬲到走咗,我等多咗幾分鐘,原本傾好要俾嘅位又俾咗第二個人,真係好無奈,肥仔侍應同埋所有舖頭侍應的分工安排,真是非常之差,結果等到唔想再排隊,同朋友都唔想再食走人,如果想食呢間,食其他分店仲好,未試過排隊體驗咁差!
2024-11-27 724 瀏覽
一直都好鍾意食 Terrace in seaside 🥰🥰鍾意佢嘅食物款式變化多又高質,仲幾抵食🤭今次發現佢喺長沙灣SOHO West開咗分店😁可以對住個無敵維港大海景食嘢🤩勁chill勁靚,仲有室外位置,可以更加近距離欣賞海景同埋日落,如果weekend帶埋狗狗嚟一定好開心🤗 🍙嫩綠蘆筍蟹肉飯卷($98)到咗秋冬蟹季,整飯卷都要加蟹肉😌🦀蟹肉鮮甜,一上枱已經聞到好香麻油味🤤有傳統韓式飯卷紮實嘅口感之餘,又多咗蘆筍清新嘅感覺🌱👍🏻🍝啖啖蟹肉千層麵($128)連肉醬千層麵都加蟹肉好誇張😍😍賣相好吸引,千層麵都幾大份,焗起熱辣辣即刻上枱,啖啖都係蟹籽同埋蟹肉🦀估唔到蟹同千層麵都可以咁夾😛😛🐼黑白熊貓 Oreo蛋糕卷($62)隨住熊貓熱潮,成個商場都用咗熊貓做主題🎋Roll cake賣相cute cute之餘🤗仲幾有驚喜,蛋糕軟熟,中心嘅cream好重Oreo味,仲夾雜咗粒粒Oreo碎,Oreo口味嘅甜品幾時都冇得輸😋😋🍀青提寒天啫喱奶蓋($58)厚厚嘅奶蓋下係香淳嘅綠茶🍵加入大量嘅提子肉同寒天啫喱味道清香😌解膩又唔會太甜☺️🍊濟州柑橘乳酪($68)signature嘅乳酪真係次次嚟都會叫😋酸

嫩綠蘆筍蟹肉飯卷
🍙嫩綠蘆筍蟹肉飯卷($98)

啖啖蟹肉千層麵
🍝啖啖蟹肉千層麵($128)

黑白熊貓 Oreo蛋糕卷
🐼黑白熊貓 Oreo蛋糕卷($62)

青提寒天啫喱奶蓋
🍀青提寒天啫喱奶蓋($58)

濟州柑橘乳酪
🍊濟州柑橘乳酪($68)
signature嘅乳酪真係次次嚟都會叫😋酸酸甜甜清新又開胃😚
嫩綠蘆筍蟹肉飯卷
黑白熊貓 Oreo蛋糕卷
青提寒天啫喱奶蓋
濟州柑橘乳酪
Came for a seasonal crab-themed dinner and enjoyed a breezy autumnal evening by the seaside. It’s the crab season, so we gotta order them right away! Crab lasagna was definitely the showstopper, it’s such a good fusion combo. Bet you’ve never tried lasagna with crab meats, crab paste and crab roes! The lasagna was perfectly baked with cheese, crabs and assorted seafood bites, and tomato sauce. It’s so delicious and it looked absolutely beautiful, especially when you see the yellowy orange oil fr
Dinner  by  seaside

Crab lasagna was definitely the showstopper, it’s such a good fusion combo. Bet you’ve never tried lasagna with crab meats, crab paste and crab roes! The lasagna was perfectly baked with cheese, crabs and assorted seafood bites, and tomato sauce. It’s so delicious and it looked absolutely beautiful, especially when you see the yellowy orange oil from the crab paste infiltrating the layers of pasta.
Crab  lasagna

Crab meat gimbap was stuffed with young shoots of tender asparagus. Fully seasoned with sesame seeds and sesame oil, it’s authentically Korean flavour, fulfilling our cravings for rice rolls.
Tender green asparagus and crab meat gimbap

Dessert: very cute Black and white panda Oreo cake roll! You know you have to get this when the panda economy is strong and HK is celebrating the locally born new panda babies. Cake was soft, and you can’t go wrong with oreo cream. The panda made of fondant icing wasn’t just decorative, it’s a nicely sugary piece of treat.
Black and white panda oreo cake roll

Drinks: Green grape agar jelly with milk foam was a must-try! The drink was wonderful! There were loads of Shine Muscat grapes and grape-flavoured jelly cubes inside. Sweet and very refreshing, the fruits paired so well with the salted cheesy milk foam on top, when you mixed every well together it became a heavenly taste.

Of course we also had a glass of the signature Jeju tangerine special yoghurt. It’s so lovely with a whole tangerine on top, the yogurt was blended with citrusy bites and very appetising. We had a great time, with good food and a splendid sea view.
Dinner  by  seaside
  • 青提寒天啫喱奶蓋
  • 啖啖蟹肉千層麵
2024-11-25 409 瀏覽
勁kawaii ❤️衝著呢3款可愛熊貓主題menu 而嚟到本舍呢間terrace in seaside 😘😘「🐼青提寒天啫喱奶蓋」「🐼嫩綠蘆筍蟹肉飯卷」「🐼黑白熊貓Oreo蛋糕卷」「🦀啖啖蟹肉千層麵」「🍊濟州柑橘乳酪」食物外觀如圖示一樣咁翠綠清新又可愛😍蘆筍蟹肉飯卷,蟹肉滿滿🦀🦀配上蘆筍再加上充滿麻油香嘅飯卷,清爽而不膩~🧁黑白熊貓Oreo蛋糕卷,朱古力蛋糕層鬆軟~中間濃濃Oreo味嘅cream,完美復刻Oreo而又唔會太甜😋🍇青提寒天啫喱奶蓋,茶底好香~配上勁大粒嘅香印提子,再加上厚實嘅奶蓋,清爽得嚟口感豐厚~而鐘意食蟹+千層麵嘅我,見到佢個「🦀啖啖蟹肉千層麵」,唔洗諗即order😜蟹膏蟹肉蟹籽,濃郁嘅蟹香味,再配上同樣濃郁嘅芝士蕃茄千層麵~非常惹味,層次感十足,正!😋😋佢哋嘅招牌🍊柑橘乳酪都係我必點item之一👑唔鍾意食橙類生果嘅我,都完全迷上咗呀🧡

「🐼青提寒天啫喱奶蓋」
「🐼嫩綠蘆筍蟹肉飯卷」
「🐼黑白熊貓Oreo蛋糕卷」
「🦀啖啖蟹肉千層麵」
「🍊濟州柑橘乳酪」

食物外觀如圖示一樣咁翠綠清新又可愛😍
蘆筍蟹肉飯卷,蟹肉滿滿🦀🦀
配上蘆筍再加上充滿麻油香嘅飯卷,清爽而不膩~
🧁黑白熊貓Oreo蛋糕卷,朱古力蛋糕層鬆軟~
🍇青提寒天啫喱奶蓋,茶底好香~
配上勁大粒嘅香印提子,再加上厚實嘅奶蓋,清爽得嚟口感豐厚~
非常惹味,層次感十足,正!😋😋
佢哋嘅招牌🍊柑橘乳酪都係我必點item之一👑
唔鍾意食橙類生果嘅我,都完全迷上咗呀🧡
  • 啖啖蟹肉千層麵
  • 濟州柑橘乳酪