4天前 0 瀏覽
⭐️紅油涼拌豬肚,首先嚟到嘅係呢一個小食我同朋友本身我非常鍾意食豬肚,所以就揀咗呢一個涼拌豬肚,辣辣地非常開胃,而且份量都幾多,餐廳用自家調製嘅辣醬,整體味道都非常高質!⭐️洛神花山楂蘋果,絕對冇防腐劑同埋味精所以整體上都唔會好甜,啱晒我飲!食辣嘢點少得呢一啲養生嘅飲品。⭐️梅青檸烏龍茶,呢個都比較清淡,而且味道都幾特別喺出邊都未飲過呢一隻味道!朋友都話幾好.⭐️吉祥套餐養生白胡椒湯蕃薯粉配搭美國肥牛,油麥菜,蓮藕片,牛丸! 佢都白胡椒湯底味道非常濃郁,冬天呢一個時間就係暖笠笠我哋都忍唔住飲咗幾啖,真係唔錯,而且唔會話好鹹,加咗番薯粉,煙煙韌韌非常好食,味道同個湯頭都非常match! 鍾意食胡椒湯嘅朋友絕對不能夠錯過! 牛丸都幾好食,充滿牛肉嘅香味!⭐️另一個吉祥套餐生椰番茄湯配番薯粉加鵪孰蛋,滑牛肉,牛黃候,鴨血 ,豆腐串!餐廳嘢食份量真係非常多,六個餸呢一個價錢嚟講真係唔算太貴,呢一區嘅價錢嚟講,CP值算係非常高!佢牛肉非常好食,食得出係新鮮嘅牛肉,豆腐寸就吸收晒蕃茄湯底嘅精華,非常吸汁同埋好食,墨魚丸亦都爽口彈牙係餐廳嘅招牌餸菜!都加咗鴨血,總共俾咗六件,份量都真係多同埋味道都唔錯!餐廳位
⭐️吉祥套餐
⭐️另一個吉祥套餐

餐廳位置到非常方便,喺上環地鐵站行過去都非常近我哋午飯時間去都有好多上班一族,非常多人,有機會會再返嚟試吓!

餐廳原來總共有四間分店!
📍紅磡總店║紅磡蕪湖街83號Y83地下G04及G05A號舖
📍上環分店║上環文咸東街22-26號柏廷坊25樓