三號風球底下,再次同朋友光顧這間街坊飯堂,可能打風落雨關係,食客唔算太多,但當我地坐低後,就逐漸見到唔少街坊熟客冒雨都來幫襯,可見呢度真係街坊飯堂!今次一行5人,老闆向我地介紹左一味椒鹽豬扒炒飯,份量都幾大,於是我地另外只叫多左三個餸,生炒骨,苦瓜炒排骨,係諗緊第三樣既時候,老闆賢哥就向我地推介一味---新鮮雞子,佢話本身有客人預訂左,但因為打風關係,客人無黎到食飯,於是向我地推介,呢味雞子非常新鮮,入口即溶,好少食到呢種口感既雞子,就算本身唔太好雞子既朋友,試過之後都愛上左,老闆就話如果下次想食,要預先order,因為唔係日日有!下次一定要再食😋😋😋另一推介就係椒鹽豬扒炒飯,份量超夠超足料,豬扒非常香口,炒飯亦非常夠鑊氣,朋友食得非常滿足😝😝😝老闆同我地講,天氣就轉涼,好快會有羊腩煲上市,暫定21/10就有得食,老闆仲話佢地既羊腩煲同出面既唔同D,叫我地一定要試試,羊腩又係我另一最愛,到時一定要黎試試😋😋😋
大大粒新鮮雞子(必須預訂)
生炒骨
涼瓜炒排骨
足料椒鹽豬扒炒飯
大大粒新鮮雞子(必須預訂)
足料椒鹽豬扒炒飯