2024-02-20 142 瀏覽
呢排朋友圈都打卡呢間餐廳👅今次果然無黎錯,呢度真你好多好野食,好多地方都好有特色,好值得打卡添!主食💯💯呢個味噌雞扒拉麵////碗中湯底加入鰹魚粉,配上幼身拉麵、厚切雞扒等等,。將所有食材放曬係上面,睇上去係豪華級,味道係好好食。麵條粗壯,彈牙有嚼勁,擁有豐富的麵湯。再來就系黑鬼叉燒拉麵////,叉燒////💯 💯👅份量十足, 坊間一般的稠身沾汁 =💯=💯👅叉燒好肥美。麵質感軟腍,都係好有特色既麵。D 拉麵真系好好食,湯底都好正,我地連湯都飲埋就知道幾好味。小食💯💯吉列炸蠔/////皮脆裡面Creamy,正!肉質夠甜而且唔膩,都流曬口水,我同朋友一人得一兩隻,絕對唔夠喉,要encore。一啲金黃酥脆嘅吉列炸蠔🦪,表面炸到啱啱好,撞擊出一種令人垂涎三尺嘅聲音🔊。炸蠔外層嘅麵包糠包裹得它無比脆口,每一啖都嘗到炸功嘅精湛。啲熱氣騰騰,從炸蠔嘅縫隙中飄出,令人感受到剛出爐嘅熱情🔥。咬落去,外皮碎裂嘅剎那,唔止有啲酥脆口感,仲可以即刻感受到裡面蠔肉嘅Creamy質地。蠔肉嘅新鮮撲鼻而來,帶咗一絲海嘅鹹香,而且Creamy到溶化喺口中,簡直係美味嘅極致表現👌🏻。而佢哋獨具一格嘅味道,配上點點檸檬汁
主食💯💯
小食💯💯
吉列炸蠔/////皮脆裡面Creamy,正!肉質夠甜而且唔膩,都流曬口水,我同朋友一人得一兩隻,絕對唔夠喉,要encore。一啲金黃酥脆嘅吉列炸蠔🦪,表面炸到啱啱好,撞擊出一種令人垂涎三尺嘅聲音🔊。炸蠔外層嘅麵包糠包裹得它無比脆口,每一啖都嘗到炸功嘅精湛。啲熱氣騰騰,從炸蠔嘅縫隙中飄出,令人感受到剛出爐嘅熱情🔥。咬落去,外皮碎裂嘅剎那,唔止有啲酥脆口感,仲可以即刻感受到裡面蠔肉嘅Creamy質地。蠔肉嘅新鮮撲鼻而來,帶咗一絲海嘅鹹香,而且Creamy到溶化喺口中,簡直係美味嘅極致表現👌🏻。而佢哋獨具一格嘅味道,配上點點檸檬汁🍋,更能突出蠔嘅清新滋味,好似喺味蕾上跳起一支舞蹈。這個組合完美到令人愛不釋手💗,每一口仿如在享受一次味覺嘅盛宴🎉。芒果梳打QQ/////就系解膩既好選擇,芒果味道濃。