2023-12-24
呢間西餐廳坐落喺北角匯,對出就係海景,有室內室內位置,用上復古水手風格裝修⚓️,幾靚幾闊落。菜式選擇好多,由pizza、意粉、意大利飯、扒類乜都有齊,仲加入東南亞fusion特色,有一啲中東口味嘅西餐,菜式整體都比較重口味!餐廳仲有提供set menu,三百幾蚊已經有兩個main,仲要大大份,真心抵食!------------------------------🐟◖吞拿魚金塊配芒果辣醬◗ $148吞拿魚厚切,裹上芝麻粒,食落好香好脆,淋上秘製芒果辣醬,辣辣地又幾清新🥩◖肉眼扒12 oz◗ $298個肉眼扒真係好大塊,叫咗五成熟,裏面嘅粉紅色超鮮嫩!肉質好軟腍juicy,牛味濃郁,而且帶炭燒嘅香味,簡單點少少鹽已經好夠,推介!🍖◖炭燒豬肋骨(半)◗ $178半分豬肋骨都唔少嘢,有成六條骨,啲肉超易拆啖啖肉!面頭塗上茄汁底嘅燒烤醬,再拎去烤焗,邊位有少少脆口,醃得幾入味🌮◖墨西哥雞肉夾餅◗ $128墨西哥夾餅裏面滿滿嘅芝士同雞肉餡,配上三種醬料:牛油果醬、莎莎醬同sour cream,覺得牛油果醬同佢配合得最好。整體味道覺得還好,略嫌餡料偏鹹少少,唔太食到芝士或者雞肉嘅香味~🥭◖Ma
🐟◖吞拿魚金塊配芒果辣醬◗ $148
🥩◖肉眼扒12 oz◗ $298
🍖◖炭燒豬肋骨(半)◗ $178
🌮◖墨西哥雞肉夾餅◗ $128
🥭◖Mango Smoothies◗ $48
芒果沙冰打得好幼滑,飲落味道唔會好假好甜,唔錯!
🌟 Encore指數:8.9/10